Teljesen széteshet a Mezőkövesd – sajtóhír

A hétvégi Kecskemét elleni 2-1-es vereségnek köszönhetően hivatalossá vált, hogy 8 év után a szezon végén búcsúzik az NB1-től a Mezőkövesd együttese. A matyóföldi klub történelme során másodszor fordult elő az, hogy kiestek a magyar labdarúgás legmagasabb osztályából, így jövőre az NB2-ben kezdhetik újra az építkezést.

fotó: Nemzeti Sport

A tavalyi szezonban éppen csak sikerült kivívniuk a bennmaradást, viszont az idei bajnokságban érezhető volt, hogy nem lesznek képesek megújulni, és már ősszel is sejthető volt, hogy a csapat kieshet a szezon végén az NB1-ből, mivel három fordulót leszámítva végig kieső helyen voltak a borsodiak. Februárban edzőváltáson esett át a csapat, miután Kuttor Attila helyét Milan Milanovic vette át, de ő sem tudott csodát tenni Mezőkövesden.

fotó: Nemzeti Sport

Több magyar portálhoz hasonlóan mi is úgy értesültünk, hogy Mezőkövesden komoly változtatások lesznek a következő szezontól, mivel a klub a jövőben nem számol a légiósaival, akiknek többségének lejár a szezon végén a szerződése.

Mint ismert, az NB2-nek általában magyar játékosokkal vágnak neki a klubok, ezt ugyanis anyagilag honorálja az MLSZ és csak kevesen engedhetik meg maguknak, hogy a több százmillió forintos tételről önként lemondjanak.

Az idei szezonban az ETO FC Győr szánta el magát ilyen lépésre, amely minőségi külföldi labdarúgókat szerződtetett azért, hogy a csapat jövőre NB1-ben tudjon szerepelni. Nos, úgy néz ki, hogy nem annyira jöttek be ezek a számítások, és az ETO-nak jelen állás szerint komolyan kell harcolnia a feljutásért.

fotó: Nemzeti Sport

Egy olyan klub, mint a Mezőkövesd nem engedheti meg magának azt, hogy lemondjon ekkora MLSZ támogatásról, mivel az komoly gondokat is okozhat a későbbiekben.

Arról már korábban is beszámoltunk, hogy Riccardo Piscitelliért és Stefan Drazicért érdeklődik az Újpest együttese, és a hírek szerint már mind a ketten tárgyalta a lilákkal.

Vélhetően nagy lesz az érdeklődés Kovácsik Ádám iránt is, mivel az elmúlt időszakban egész jól ment neki a védés. Mellette még távozhat Molnár Gábor is, aki szintén NB1-ben futballozhat jövőre, valamint a 36 éves Cseri Tamás is jó eséllyel távozik.

Nem olyan régen az is eldőlt, hogy Milan Milanovic vezetőedző távozik a szezon végén, de a maradék mérkőzéseken még ő irányítja a Mezőkövesdet.

Innentől kezdve nagy kérdés, hogy a klub vezetősége, valamint a játékosok hogyan tudják feldolgozni a kiesés utáni sokkot, valamint az is kérdéses, hogy a kövesdiek képesek lehetnek-e az azonnali visszajutásra. Egyes hírek szerint a csapat gazdasági háttere sem olyan jó, mint volt korábban, így az is kérdéses, hogy milyen labdarúgókkal tudják majd elkezdeni a következő szezont a mezőkövesdiek.