Milan Milanovic lemondott Mezőkövesden, de mégsem távozik

A labdarúgó OTP Bank Liga NB1-ben utolsó, 12. helyén álló Mezőkövesd együttese egyre nehezebb helyzetben van, és már csak matematikai esélye maradt arra, hogy bennmaradjon az élvonalban.

fotó: MTI

A csapat vezetőedzője, Milan Milanovic a szerdai edzésnapont nyilatkozott a mezőkövesdi klub hivatalos honlapjának. A 61 éves szerb szakember idén februárban vette át a csapat irányítását, és eddig 1 győzelem, 1 döntetlen, valamint 6 vereség a mérlege. Az elmúlt három mérkőzés eredménytelensége miatt úgy döntött a kövesdiek edzője, hogy lemond a pozíciójáról.

,,Úgy érzem, hogy az elmúlt három mérkőzés elég csúfosan sikeredett.kezdte Milan Milanovic. 12 gólt kaptunk, egyet sem lőttünk. Az ideérkezésem során azt tapasztaltam, hogy nagyon jó volt a játékosok hozzáállása, és úgy láttuk, hogy van esély kiharcolni a bennmaradást. Olyan mérkőzéseket játszottunk, ahol tényleg egyenrangú ellenfelei voltunk az ellenfeleinknek. Sajnos, valami a Ferencváros elleni meccs után megváltozott, ez a három mérkőzés nem úgy alakult, emiatt kicsit szégyellem is magam, de úgy gondolom, hogy próbáltunk mindent megtenni az edzői stábbal. Kicsi csalódottság is van bennem és eljött az a pillanat, úgy éreztem, hogy nem tudok most már hatni a csapatra. Úgy éreztem, hogy kicsit az én hibám, hogy ez a három meccs így alakult, és nem látok esélyt rá, hogy kizökkentsem a csapatot ebből a helyzetből, a játékosok mintha a hitüket és a koncentrációjukat vesztették volna el. Miután kiderült, hogy a Mezőkövesd ki fog esni az első osztályból, nem akartam további anyagi terheket a klubra róni, és úgy gondoltam, hogy úgy a korrekt, ha becsületesen megköszönöm a lehetőséget, tisztelettel elválok a klubtól.”

fotó: BOON

A matyóföldi klub elnöke nem fogadta el a szakember lemondását, mivel szeretnék becsületesen befejezni a szezont, így továbbra is Milan Milanovic irányítja a Mezőkövesdet.

,,Az Elnök Úr tiszteletben tartotta a lemondásomat, de nem hagyta jóvá, nem egyezett bele. Arra kért, hogy maradt még öt mérkőzés, ezt már játsszuk le becsülettel, tegyünk meg mindent azért, hogy a szezon vége jól nézzen ki. Azt mondta, hogy látja, hogy becsületesen végezzünk a dolgunkat, nem engem okolt az így alakult eredmények miatt. Voltak olyan nüanszok, amelyekbe nem az edző szerepe döntött az eredményességet illetően, ezért is kérte, hogy maradjak és játsszuk végig ezeket a mérkőzéseket.”

A csapat vezetőedzője beszélt ezek után a legutóbb három mérkőzésről is, amelyen 12 gólt kaptak, és egyet sem rúgtak. Milan Milanovic szerint a hozzáállással nem volt gond ezúttal sem, de az első bekapott gólok után a játékosok elveszítették a hitüket.

,,A hozzáállás rendben volt, az edzésen mindenki odatette magát, egy-két apróbb kivétellel, de az előfordul mindenkinél. Viszont azt tapasztaltam, az edzésekkel szemben a mérkőzésen csak akkor akartak játszani a játékosok, amikor a labda náluk volt, a védekezésben már nem volta annyira fegyelmezettek, nem zártak vissza olyan gyorsan, nem úgy alakult a taktikai helyezkedésük, mint ahogy az elvárható lett volna. Viszont reméljük, hogy ezt sikerül rendezni és az utolsó 5 mérkőzésen ez is rendben lesz. Sajnos még egy dolog, amire edzéseken nehéz felkészülni, hogy az első bekapott gól után érthetetlen módon a csapat szétesett és elvesztette a hitét, ennek ez lett a következménye a három mérkőzésen.”

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

Végezetül az hátralévő öt fordulóról is beszélt a 61 éves szakember.

,,Arra a következtetésre jutottunk az Elnök Úrral, hogy gyakorlatilag sajnos a csapat kiesett, ezért a következő szezonra való felkészülés jegyében lehetőséget adunk a magyar játékosoknak és minél több fiatal játékosnak. Azt azért szeretném leszögezni, hogy nehogy ennek olyan üzenete legyen, hogy a kiesés a légiósok hibája, szó sincs ilyesmiről, de ha már így alakult, akkor kötelességünk előre tekinteni, és ezzel segíteni a következő szezonra való felkészülést, hogy azokat a játékosokat játszassuk, akikre jövőre számítani tud a klub.”

A Mezőkövesd együttese az OTP Bank Liga NB1 29. fordulójában a 9. helyen álló Kecskemét otthába látogat.