Tímár Krisztián: ,,Szeretnénk bejutni a döntőbe!”

Szerdán este fennállása során először játszik elődöntőt a MOL Magyar Kupában a Nyíregyháza Spartacus FC együttese. A nyírségi klub ellenfele az NB1-ben bajnoki címet szerző Ferencváros csapata lesz Balmazújvárosban.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Szpari eléggé magabiztos előnnyel vezeti a másodosztály tabelláját, és öt fordulóval a bajnokság vége előtt nehéz elképzelni azt, hogy a szabolcsiak lecsússzanak az első helyről, mivel olyan szintű játékot játszanak az egész szezon folyamán, amely már az élvonalban is megállná a helyét, és ez nagyban köszönhető Tímár Krisztiánnak is.

A bajnokság mellett a kupában is szépen menetel a csapat, hiszen az NB3-as Tiszaújváros, Dunaföldvár és Szentlőrinc után az NB1-es Kecskemétet is sikerült búcsúztatniuk a negyeddöntőben, így a Szpari fenállása első elődöntőjére készül.

A Ferencváros elleni találkozó előtt Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának. A korábbi kiváló játékos pályafutása során 2005 és 2007 között megfordult a fővárosi zöld-fehér együttesnél, így egy érdekes találkozó lesz ez a számára.

,,A hét elején próbáltunk feltöltődni a Vasas elleni rangadó után, keddtől viszont már a Ferencváros elleni mérkőzésre készülünk. Remélem, hogy sikerül meglepetést okoznunk, mert egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Próbáljuk megtalálni a gyenge pontjukat ami nem egyszerű, de szeretnénk bejutni a MOL Magyar Kupa döntőjébe.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Az már jóval a találkozó előtt eldőlt, hogy teltház várja a csapatokat Balmazújvárosban, hiszen eléggé hamar elfogytak a mérkőzésre szóló belépők. A 44 éves szakember szerint ez fel kell hogy dobja a csapatát.

,,Örülünk annak, hogy sokan lesznek, nyilván ez a Ferencváros vonzerejének és a Szpari jó szereplésének köszönhető. Egy labdarúgónak mindig jó érzés ha telt ház előtt játszhat, remélem a játékosoknak ez plusz erőt és motivációt ad majd szerdán.”

A Nyíregyháza Spartacus FC – Ferencvárosi TC MOL Magyar Kupa elődöntő szerdán este 20:00-kor kezdődik Balmazújvárosban. A szabályok értelmében, ha nem születik gól a rendes játékidőben, akkor hosszabbításra, vagy akár 11-esekre is sor kerülhet. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.