Riccardo Piscitelli is Újpesten köthet ki – sajtóhír

Honlapunk nem olyan régen beszámolt arról, hogy az OTP Bank Liga NB1-ben utolsó helyen álló Mezőkövesd egyik játékosa, Stefan Drazic a szintén magyar élvonalbeli Újpest játékosa lehet a nyáron, ráadásul a felek állítólag már tárgyalnak is egymással. Nos úgy néz ki, hogy a fővárosi lila-fehér klub további játékosokat szeretne szerződtetni Matyóföldről.

Egybehangzó magyar sajtóhírek szerint az Újpest FC egyik nyári érkezője az Riccardo Piscitelli lehet, aki a legutóbbi fordulóban a Fehérvár elleni bajnoki mérkőzésen nem lépett pályára a Mezőkövesd színeiben. A 30 éves olasz kapus szerződése a nyáron lejár a borsodi együttesnél, így nem kellene érte átigazolási díjat fizetni.

fotó: Mezőkövesd Zsóry FC

,,Információim szerint már orvosi vizsgálaton is részt vett és mivel Kövesden a nyáron lejár a szerződése, már alá is írhat a lilákhoz. Ő lehet az első igazolás, mióta hivatalosan is megtörtént a tulajdonosváltás.”írta a magyar transzfergurunak becézett Pór Károly, a Nemzeti Sport átigazolási szakírója.

Riccardo Picitelli az olaszországi Vimercateban született, majd az AC Milan akadémiáján kezdett el futballozni. A Rossoneriben nem tudott alapember lenni, csak az U19-es csapatig jutott, így végül kölcsönadták őt az olasz Carrensenek, majd a szintén olasz Benevento már megvásárolta őt. Ezek után futballozott a Carpiban, a román Dinamo Bukarestben és a portugál CD Nacionalban, majd 2021 nyarán Mezőkövesdre igazolt. A matyóföldiek kapuját összesen 62 alkalommal védte, amelyeken 17-szer maradt érintetlen a hálója.

fotó: MTI