Horváth Krisztofer hosszabbított Torinóban, de még egy évig marad Kecskeméten

Az olasz élvonalban szereplő (Seria A) Torino FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy meghosszabította Horváth Krisztofer szerződését. A megállapodás értelmében 2025. június 30-ig hosszabbított a 21 éves magyar középpályással az olasz együttes, a megállapodás pedig plusz egy éves hosszabítási opciót is tartalmaz. A Torino azt is közölte, hogy Horváthot 2024. június 30-ig kölcsönadta az NB1 legutóbbi szezonjában ezüstérmet szerző Kecskemétnek.

KTE: Horváth Krisztofer visszatért

fotó: http://kecskemetite.hu

Pályafutását Hévízen kezdte, majd megfordult Zalaegerszegen és rögtön légiósnak állt, előbb az olasz SPAL-hoz, majd 2020-ban igazolt a Torino FC együtteséhez.

NB II: Serie A-ban szereplő csapattól kapott kölcsön támadót a Szeg

fotó: http://nemzetisport.hu

Sajnos a bikáknak becézett olasz klubban nem kapott sok lehetőséget, így kölcsönadták őt 2021-ben az NB2-es Szeged csapatához, ahol nagyszerűen teljesített, hiszen 30 tétmérkőzésen 19 gólt szerzett.

U21-es Eb-selejtező: - Horváth Krisztofer a szegediek üdvöskéje is meghívót  kapott az U21-es válogatott keretbe. - Szokodi Academy

fotó: http://szokodiacademy.hu

Bár jól teljesített a magyar másodosztályban, de Torinóban továbbra sem számoltak vele, így ismételten kölcsönadták őt az NB1-ben szereplő DVSC-hez. Itt viszont nem ment neki a játék és nem is kapott sok lehetőséget, így fél év után távozott a csapattól.

Dráma az NB I-ben: úgy tűnt, lenyelte a nyelvét a Debrecen focistája

fotó: http://dvsc.hu

A Torino 2023-ban a Kecskeméti TE-nek adta kölcsön, ahol tavasszal nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő, hiszen 15 mérkőzésen hat gólt és egy gólpasszt jegyzett lila-fehérben.

Április legjobbjai – Lila Köd

fotó: http://kecskemetite.hu

A 21 éves középpályás nyilatkozott a klub hivatalos oldalának:

,,Már tavasszal is többször elmondtam, hogy nagyon jól érzem magam Kecskeméten, szerettem volna maradni, ha van rá lehetőség. Sokat jelent számomra, hogy a KTE ennyire kitartóan dolgozott azon, hogy megtartson. Boldog vagyok, hogy a tárgyalások végül sikerre vezettek a klubok között, szeretnék mihamarabb ismét a pályán segíteni a csapatnak most már. Folyamatosan követtem természetesen ebben az elmúlt egy hónapban is a klub körüli eseményeket, nekem is nagyon fájt természetesen, hogy nem sikerült továbbjutni a nemzetközi kupában. Szeretnénk jó eredményt elérni szurkolóink előtt, ezért mindent meg is fogunk tenni.”

A Kisvárda és a Fehérvár FC elleni győztes mérkőzéseken is pályára léphetett már a Kecskemét színeiben és legközelebb az újonc MTK otthonában bizonyíthat.