441 napja tartó hazai bajnoki veretlenségi sorozat szakadt meg Zuglóban – BVSC-Zugló – Soroksári SC 1-2 (0-0)

Több mint egy héttel ezelőtt egy 41 bajnoki mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozat szakadt meg a BVSC-Zugló számára, most viszont egy több mint egy éves hazai bajnoki veretlenségi sorozat szakadt meg az NB2 3. fordulójában, ahol a Soroksár együttese 2-1-arányban tudott győzni a Szőnyi úti Stadionban.

Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://bvsc.hu

A találkozót jobban kezdte a BVSC, a 6. percben Mitrovics passzolt Hidi Patriknak, aki elemi erővel lőtte kapura a labdát, de Holczer Ádám óriási bravúrral kitolta a labdát a felsőlécre. 6 perccel később Kaján Norbert jobb oldali beadását Dobos Áron fejelte rá, de nem volt veszélyes a kapura.

1 perccel később egy remek akció végén Kelemen Patrik került helyzetbe, a rövid sarokra tartó lövést magabiztosan védte Holczer kapus.

A 15. percben Mitrovics, Hidi és Kelemen volt a labda útja, végül a 29 éves támadó lőtt kapura, de kísérlete nem talált kaput.

A 28. percben Lovrencsics Balázs előtt adódott egy nagy lehetőség, de Kovács Benedek magabiztosan védte a lövést.

A félidő végén Kelemen jobb oldali szabadrúgására Horváth Roland érkezett és fejelt a soroksári kapuba, de a játékvezető szabálytalanság miatt lefújta az akciót.

Lehet, hogy egy kép erről: 3 ember, futballozó emberek, amerikaifocizó emberek és szöveg

fotó: http://bvsc.hu

A második félidő első lehetőségére a 62. percig kellett várni, amiből gól született. Lipcsei Péter kettős cserére szánta el magát egy perccel korábban, Hajdú Roland és Sipos Zoltán állt be. Ez a két játékos hozta össze a Sori vezető gólját, Hajdú balról cselezett befelé, majd Siposnak passzolt, aki a hálóba lőtte a labdát. 0-1

fotó: http://soroksarsc.hu

A bekapott gól után egy másik BVSC-t láthatott a közönség, ahol rendre letámadta az ellenfelet és kezdeményezőbb futballt játszott. A 72. percben a saját 16-osuk előterében veszített labdát a Soroksár, Mitrovics pedig köszönte szépen a lehetőséget és kilőtte a hosszú alsót. 1-1

BVSC-ZUGLÓ - SOROKSÁR SC 1-2

fotó: http://bvsc.hu

Nem sokáig örülhettek a zuglóiak, hiszen hat perccel később a csereként beállt Hajdú Roland cselezett befelé remekül a bal oldalról és nagyszerűen tekerte el a labdát a hosszú alsóba. 1-2

fotó: http://soroksarsc.hu

Az utolsó percek is a BVSC-ről szóltak, előbb Balogh Máté lőtt mellé egy jobb oldali beadás után, majd Vernes Richárd ziccerben Holczerbe gurította a labdát.

A 92. percben Hidi Patrik eresztett el egy távoli lövést, de Holczer Ádám óriási bravúrral kitolta a léc alól a labdát. Az ebből következő szöglet remekül jött be, Vinícius teljesen szabadon fejelhetett, de pont a középen álló Holczer Ádám kezébe.

2-1 maradt a vége, a Soroksár folytatta jó szereplését, míg a BVSC második vereségét szenvedte el a bajnokságban és köddé vált egy 441 napos hazai bajnoki veretlenségi sorozat.

Lehet, hogy egy kép erről: 4 ember, futballozó emberek és szöveg

fotó: http://bvsc.hu

A korábbi válogatott játékos trénerek meccsét Lipcsei Péter nyerte, hiszen a Lipcsei-Urbán páros együtt közel százszoros válogatottnak mondhatja magát, de ezúttal a Fradi korábbi legendája örülhetett a hármas sípszót követően.

A BVSC vezetőedzője Urbán Flórián, így összegzett.

Urbán Flórián: "Visszatérek és kiverem a biztosítékot nagyon csúnyán!" |  Goal.com Magyarország

fotó: http://bvsc.hu

,,Mint Győrben, megint csak az egyéni hibákkal nehezítettük meg a saját életünket. Úgy tűnik tényleg idő kell ahhoz, hogy ez a több helyen újjáalakított csapat összeérjen, a kérdés csak az, lesz-e erre idő? Az első hazai mérkőzésen is egyenrangú partnerei voltunk a Haladásnak és most sem lehet azt mondani, hogy lefocizott volna bennünket az ellenfél. Gondolkodásban gyorsabbnak, helyezkedésben pontosabbnak kell lenni, ezek a hibák ezen a szinten eldöntik a pontokat, pedig a lehetőségek megvoltak, és a meccsbe is visszajöttünk az egyenlítéssel. Most nem kell egy hetet várni arra, hogy javíthassunk, mert három nap múlva itt van a következő mérkőzés, és a lehetőség is, hogy pontot, vagy pontokat tudjunk szerezni.”

Lipcsei Péter örült a győzelemnek, de szerinte a földön kell maradni továbbra is.

Lipcsei Péter: A nevem miatt behatároltak a lehetőségeim edzőként | Rangadó

fotó: http://24.hu

,,Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen feljutó csapatról van szó és most erősítettek 3 rutinos játékossal, akik a későbbiekben húzóemberei tudnak majd lenni ennek a BVSC-nek. Az első félidő az nekem se tetszett, nyilván ezt lehetne fogni a melegre, sajnos a játékosok nem úgy játszottak, ahogyan mi szerettük volna. A második félidőben extra volt a két csere, de ezek nem az én cseréim, hanem nekem egy csapatra van szükség. Nem 11 emberre, hanem 20-ra és ezt mondtam nekik az öltözőben, hogy az is fontos játékos számomra, aki a kispadon ül, mert én mindig csapatban gondolkodok. A cserék szenzációsan szálltak be, hiszen mondtam nekik, hogy képesek lesznek eldönteni a meccset és ez sikerült is. Volt ugyan egy holtpont, ahol elfáradtak a játékosok és bele kellett nyúlnom a csapatba, összesen ötöt cseréltem, de mégegyszer mondom, hogy le a kalappal mindenki előtt.”

A Soroksár három fordulót követően a 4. helyen áll az NB2-ben, míg a BVSC a 13. helyet foglalja el a tabellán. A Sori legközelebb a Csákvárt fogadja hazai pályán, míg a BVSC ismételten fővárosi rangadót játszik, hiszen a Budafok otthonába látogat.