Spandler Csaba a Fehérvár első nyári igazolása

A Fehérvár FC hivatalos oldalán jelentette be, hogy leigazolta a Puskás Akadémia 27 esztendős középhátvédjét, Spandler Csabát. A játékost ingyen szerezték meg a fehérváriak, miután a szerződése lejárt a felcsútiaknál. A fehérvári klub a tavalyi szezon végén a 10. helyen végzett az élvonalban és csak egy hajszál választotta el a kieséstől.

videó: http://molfehervarfc.hu

Spandler Csaba 1996. március 7-én született Móron. 8 éves korában a Kincsesbánya csapatában kezdett futballozni, majd úgy került a Vidihez fél évvel később. Évről évre kimagasló teljesítményt nyújtott, így 2012-ben aláírhatta élete első profi szerződését a fehérváriaknál. 2013-ban igazolt a Puskás Akadémia együttesébe, ahol 2014-ben debütált az NB1-ben. Azóta, egy rövid csákvári kitérő kivételével a felcsútiak együttesét erősítette, ahol összesen 163 mérkőzésen lépett pályára és ezeken 4 gólt szerzett. Az előző szezonban Szolnoki Roland sérülése miatt ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A sokszoros utánpótlás-válogatott hátvéd remek teljesítménye miatt már a felnőttek szövetségi kapitánya, Marco Rossi is több alkalommal küldött neki meghívót az elmúlt két szezonban. 

Az igazi arcunkat kell megmutatnunk | Puskás Akadémia

fotó: http://pfla.hu

„A Vidi mindig közel állt a szívemhez, hiszen gyerekként évekig itt nevelkedtem. Annak idején még a régi stadionban öltöztem, az újban eddig csak vendégként jártam, de nagyon szép, biztosan élmény lesz itt játszani Vidi-játékosként. Van jópár olyan dolgozó is a klubnál, aki már annak idején is itt dolgozott és most is a klub alkalmazottja, így egyáltalán nem érkezem idegen közegbe. A csapat pár játékosával évi több alkalommal találkoztunk a bajnokikon, Fityóval csapattársak voltunk a Puskás Akadámián, Schön Szabival a válogatottból ismerjük egymást, de volt olyan meccs, amikor például Kodróval beszélgettem kicsit, így biztosan nem lesznek ismeretlenek a srácok az öltözőben. Mondhatjuk, hogy hazatértem. Minél több percet szeretnék a pályán tölteni és segíteni a csapatot abban, hogy minél jobb eredményt érjen el. Igazi csapatként fogunk minden egyes mérkőzésen küzdeni, ki akarjuk szolgálni a szurkolóinkat is, reméljük, hogy az eredmények is jönni fognak. Megalkuvást nem tűrő, kemény játékot várhatnak tőlem a szurkolók, mindig alá fogom rendelni magam a csapat érdekének” – mondta Spandler Csaba az első interjújában.

fotó: http://molfehervarfc.hu

„Spandler Csaba nem véletletlenül jutott el a válogatott keretéig, jó teljesítményével a mi figyelmünket is már korábban felhívta magára. A móri születésű védő itt nevelkedett, ismeri és szereti a klubot, sokat jelent neki a város és a régió, így mind szakmailag, mind emberileg beleillik abba a profilba, amit keresünk. Biztos vagyok benne, hogy a védelmünk nagy erőssége lesz a következő években!” – nyilatkozta az új igazolásról a Fehérvár FC sportigazgatója, Juhász Roland.

A játékos 2026 nyaráig írt alá a Fehérvár FC csapatához, ahol a 4-es mezszámot fogja viselni. A becsült értéke a Transfermarkt adatai szerint 450 ezer €.

forrás: http://molfehervarfc.hu