Megvan, ki ellen játszhatunk az év elején, a hivatalos bejelentésre még várni kell

A csakfoci.hu információi szerint a magyar válogatott Albánia, Írország és Törökország ellen léphet pályára a 2024-es felkészülési mérkőzéseken. Nézzük részletesebben: Korábban beszámoltunk a magyar válogatott 2024-es programjáról, így most röviden:

  • Március, június 2-2 felkészülési mérkőzés
  • Június közepétől: Európa-bajnokság: Skócia, Németország, Svájc
  • Szeptembertől novemberig: Nemzetek Ligája, sorsolás: február 8.

A márciusi meccsek kapcsán korábban már írtunk, hogy kik jöhetnek szóba, de arról is beszámoltunk, hogy várhatóan márciusban két hazai, júniusban két idegenbeli meccsen lépünk pályára.

Van miért törlesztenünk az albánoknak, a legutóbbi két meccsünket egyaránt elveszettük ellenük.

Mivel Írország márciusban Belgium és Svájc ellen vív felkészülési mérkőzést, így ők csak júniusban jöhetnek szóba. Érdekesség, hogy 2021 júniusában pont ellenük tartottuk a főpróbát az Eb-re és a legutóbbi két meccsünk egyaránt 0-0 lett. Ezzel az is valószínű, hogy idegenben játszanánk velük: vagy Dublinban, vagy semleges pályán Ausztriában az edzőtáborban.

Albánia és Törökország még nem kötött le barátságos meccset mással márciusra, így velük játszhatunk az év első két meccsén, ráadásul hazai pályán a Puskás Arénában.

A török és az albán válogatott egyaránt ott lesz az Eb-n, ráadásul 2020-ban a törökökkel, 2021-ben az albánokkal találkoztunk.

A magyar válogatott várható felkészülési programja az Eb-re:

Március:

  • Magyarország-Albánia
  • Magyarország-Törökország

Június:

  • Írország-Magyarország
  • idegenbeli felkészülési mérkőzés egyelőre ismeretlen ellenfél ellen

A márciusi válogatott szünetre Olaszország, Csehország és Norvégia is elkelt a két héttel ezelőtti listánkból, ők már lefixálták mással a meccseiket, így velük sem játszhatunk, júniusra pedig az észak-macedónokat és a románokat zárhatjuk ki, akiknek szintén megvannak az ellenfeleik.