,,Túl erős a magyar válogatott, így nehéz ellenfelet találni” – várható program az EB-ig

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy kik lehetnek a magyar válogatott lehetséges ellenfelei az idei év márciusában, de úgy néz ki, hogy mégsem egyszerű ellenfelet találni nemzeti 11-ünknek.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalosan is bejelentette, hogy a csapat Bajorország nyugati részén, a német-osztrák határhoz közeli Weiler im Allgäu településen alakítja a bázisát az EB-n. A helyszínt az Európai Labdarúgó Szövetség javaslatára választotta az MLSZ, ráadásul a kontinentális szövetség által ajánlott helyszíneken a kedvezményes csomag részét képezi az edzőpálya és több más szolgáltatás is.

Az UEFA előírásának megfelelően a magyar válogatott június 10-én fogja elfoglalni a Weiler im Allgäuban található szállását, amiben pozitívum, hogy csak két órányira fekszik tőle Stuttgart városa, ahol két EB-meccset fog játszani nemzeti csapatunk.

A magyar válogatottra négy mérkőzés vár az EB-ig, de egyelőre nem tudni, hogy kivel csap majd össze Marco Rossi tanítványai. Az MLSZ-től származó információk szerint Marco Rossi szeretné, ha legalább egy olyan válogatottal tudnánk játszani majd, melynek erőssége és játékstílusa hasonlít az EB-ellenfeleinkéhez. 

fotó: MTI

Az ellenfelekkel még zajlanak az egyeztetések, de úgy néz ki, hogy sokan túl erősnek találják a magyar válogatottat, így nem szívesen játszanának velünk felkészülési mérkőzést márciusban. Ami biztos, hogy az EB-pótselejtezők napjain, tehát március 21-én és március 26-án nem lehet mérkőzéseket rendezni.

Júniusban nagy valószínűséggel idegenben lépne pályára a magyar válogatott, mivel a Puskás Aréna gyepszőnyege túlterhelt lesz a koncertek miatt. (Azariah, Hungária)

fotó: Nemzeti Sport

Az NB1 május 18-án ér véget, és majd csak utána találkoznak a játékosok Telkiben, addigra a topbajnokságok is véget érnek az Európa-Bajnokságra való tekintettel. Ezután vélhetően Ausztriába utazik a válogatott egy edzőtáborba.

Az első EB-csoportmérkőzésünk június 15-én lesz Svájc ellen Köln városában, majd június 19-én a házigazda Németországgal csapunk össze Stuttgartban. Végül Skócia ellen zárjuk a csoportkört június 23-án.

fotó: UEFA