Vajda Botond: ,,Keményen készülünk a tavaszi szezonra”

Már javában zajlik a felkészülés a magyar csapatok számára a tavaszi szezonra, ráadásul az elmúlt napokban jó néhány edzőmérkőzésen is bizonyíthattak már. Többek között a Törökországban edzőtáborozó DVSC 1-0-ra legyőzte a román Petrolult az első edzőmérkőzésén.

fotó: Debreceni VSC

A Loki gólját a magyar utánpótlás-válogatott Vajda Botond szerezte a találkozó 59. percében. A 19 éves támadó a mérkőzést követően nyilatkozott a DVSC hivatalos oldalának.

,,Azt gondolom, első edzőmeccsnek tökéletes volt. Egy rendkívül jó együttes ellen játszottunk, de uralni tudtuk a találkozót és jó teljesítményt nyújtottunk. Mindig örülök a gólnak, természetesen ez most sincs másként. Egy támadó szellemű játékosnál nyilván fontosak a gólok és gólpasszok, így a jövőben is azon leszek, hogy minél eredményesebb legyek és asszisztokat osszak ki, valamint jó játékkal segítsem a társaimat.”

fotó: Debreceni VSC

Vajda Botond elárulta, hogy ugyan kemények az edzések, de mellette pihenéssel és regenerációval telnek a mindennapok.

,,Jól érzem magam egyébként a táborban, jól telnek a mindennapok. Jelenleg az erőnléten van a hangsúly, sok erősítő gyakorlatot is végzünk, szóval kemény munka zajlik Törökországban. Nincs sok szabadidőnk, az edzések mellett a regenerációé a főszerep.”

Végezetül arról is beszélt, hogy ő maga is jól érzi magát a csapatnál.

,,Jól érzem magam a csapatnál, hamar befogadtak a társak, és az öltözői hangulat is remek. Amikor idekerültem, sok új taktikai elemet kellett tanulnom, de mindenki segítőkész volt. Bízom benne, továbbra is zökkenőmentesen zajlik a felkészülésünk, és a lehető legjobb állapotban vágunk neki a tavaszi szezonnak.”

A Lokira még további három edzőmérkőzés is vár. Előbb kedden lépnek pályára Dzsudzsák Balázsék a lengyel Cracovia ellen, majd szombaton a Dél-afrikai TS Galaxy következik. A törökországi edzőtábort a szlovén Olimpija Ljubjana ellen zárja Srdjan Blagojevic együttese.

fotó: Debreceni VSC