Bognár György: ,,Ismét egy kellemetlen találkozó elé nézünk”

Sűrű a menetrend, kedden este egy újabb megmérettetés vár a Paks együttesére, ezúttal Európában kell majd helytállniuk. Bognár György legénysége a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának visszavágóján a montenegrói FK Mornar Bar vendége lesz majd. Mint ismert, a tolnai gárda a párharc első felvonását magabiztosan, 3-0-ra nyerték meg, így megnyugtató előnyből várhatják az idegenbeli összecsapást.

fotó: Sportfotók

A paksiak már a hétfői nap folyamán elutaztak Montenegróba, ahol az ilyenkor szokásos sajtótájékoztatót és mérkőzés előtti edzést tartottak. A sajtóeseményen a már megszokott két személy, Bognár György vezetőedző, valamint az első mérkőzésen betaláló Böde Dániel mondta el a várakozásait az újságíróknak.


Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője: ,,A 3-0 tetemes előny, és azért a tudásibeli különbség is inkább felénk billent az első mérkőzésen. Az a fajta hozzáállás és párharcerősség, amivel a montenegróiak rendelkeznek, azt vetíti előre, ismét egy kellemetlen találkozó elé nézünk. Előnyünk másfajta, mint a Larnaca elleni, náluk az egyéni játékkészség, képzettség sokkal nagyobb volt. A Mornarnál a csapategység dominál, taktikailag rendben vannak, a védekezést jól megszervezik, és vannak jó játékosaik is, akik veszélyesek lehetnek kontrából vagy pontrúgások után. Arra számítunk, már az első perctől kezdve megpróbálnak ránk jönni, hiszen ha akarnak valamit, nincs mire várniuk. Ennek benne kell lennie a fejekben, és ebből adódóan az első negyedórában rendkívül stabilnak kell lennünk."

fotó: Paksi FC

Böde Dániel, a Paksi FC támadója: ,,Az első mérkőzés után úgy gondolom, fel kell készülnünk mindenre. A találkozó első fele kiemelten fontos lesz, nem kaphatunk gólt, de végig maximális koncentrációra lesz szükségünk. Oda kell figyelnünk, nehogy elveszítse valaki a fejét, nem vehetünk fel semmi esetleges provokációt. Ez az előnyünk más, mint két hete, de azt érzem, mentálisan rendben van a csapat az összecsapásra."

fotó: Nemzeti Sport


A Paks együttese próbált erre az összecsapásra fókuszálni és ez látszódott a hétvégi, Zalaegerszeg ellen 3-1-re elveszített bajnoki mérkőzésen is, hiszen Bognár György egy eléggé felforgatott kezdőt küldött akkor a pályára.

Az FK Mornar Bar - Paksi FC Konferencia-Liga selejtező visszavágó kedd este 20:45-kor kezdődik. A találkozót eredetileg Montenegró fővárosában, Podgoricában rendezték volna, de a délszláv klub kérelmezte az Európai Labdarúgó Szövetségtől a helyszín megváltoztatását, amelyet elfogadtak, így Podgorica helyett a Niksic városában található Gradski Stadionban lesz az összecsapás.

Érdekesség, hogy az atomvárosiak két hónapon belül már a tizedik tétmérkőzésüket fogják lejátszani az idei szezonban és eddig nehezebben viselik a kettős terhelést. A halasztási kérelemmel kapcsolatban a hétvégén fogalmazott meg egy kritikát az MLSZ irányába Bognár György.