Döntetlent játszottak az MTK-s lányok a román bajnoki címvédő ellen

Szombaton, harmadik téli felkészülési mérkőzésén 1-1-es döntetlent játszott az ezidáig veretlen MTK Budapest női csapata.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest-FC Universitatea Olimpia Cluj 1-1 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Gólszerző: Csuhai (74.), illetve Balaceanu (59.)

MTK Budapest: Varga – Legendás, Bokor, Palama, Barkóczi, Pataki – Tenyei-Tóth, Murár, Zágor – Mészáros, Siklér.

Csereként pályára lépett: Csuhai, Farádi-Szabó, Farkas P., Végh, Voila.

Szombaton harmadik téli felkészülési mérkőzését játszotta a Simple Női Liga és a Simple Női Kupa folytatására készülő felnőtt csapat. Az SK Sturm Graz elleni győzelem és a First Vienna FC 1894 elleni döntetlen után ezúttal a román bajnokság címvédőjét és jelenlegi második helyezettjét, az FC Universitatea Olimpia Clujt fogadták az MTK-ás lányok, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián. ( A román csapat ősszel a Bajnokok Ligája utolsó selejtezőköréig jutott, ahol a cseh SK Slavia volt az ellenfelük.)

A mérkőzés első negyedórájában az MTK-nak adódott több helyzete. Zágor kétszer is lövőhelyzetbe került, ám előbb 18 méterről a bal alsó mellé lőtt, majd a Siklérrel és Mészárossal való összjátéka utáni próbálkozását hárította az ellenfél kapusa.

A 19. percben a vendégek jártak közel a vezetés megszerzéséhez. Egy balról érkező lapos beadást Adina Borodi lőtt kapura, Varga Luca azonban lábbal hárított. A félidő második felében aztán Murár és Mészáros is megközelítette a kaput, de előbb a védők, majd a kapus tudott menteni. A 35. percben érkezett Tenyei-Tóth 22 méteres bomba lövése, ami a felső lécről pattant ki.

A fordulást követően jól indított az MTK. Az 54. percben Palama által elvégzett szabadrúgás is kis híján betalált. Az 59. percben viszont váratlanul előnybe kerültek a vendégek, Ioana Balaceanu lövésével (0-1). A bekapott gól után újabb MTK helyzetek adódtak, majd a 74. percben Pataki beadását Csuhai Vivien  hálóba fejelte, mellyel kialakult az 1-1-es végeredmény.

Makrai László vezetőedző a következőképpen értékelte a mérkőzést: – A múlt szombati bécsi edzőmeccset követően néhány nap pihenőt kaptak a lányok, csütörtöktől edzettünk ismét. A felkészülés közepén járunk, így nem meglepő, hogy mentálisan kicsi fáradt a csapat a fizikai fáradtság mellett. Emiatt nem aggódom, mert pontosan ott tartunk a munkában, ahol ilyenkor tartani kell. Voltak lehetőségeink, ezt a meccset bőven meg lehetett volna nyerni, a kihagyott helyzetek is a mentális fáradtságnak tulajdonítom, de az eredmény ilyenkor egyáltalán nem számít. Hétfőtől dolgozunk tovább, az első bajnoki meccsig hátralévő időben a taktikai dolgok finomítása mellett a frissítésen, gyorsításon lesz a hangsúly.