Legyűrte az osztrák lányokat a Haladás Viktória

Női felkészülési labdarúgó-mérkőzésen 4-0-ás győzelmet aratott az osztrák másodosztályú SV Wildcats együttese fölött a Haladás Viktória.

Haladás Viktória–SK Wildcats (osztrák) 4-0 (3-0). Szombathely, Illés Akadémia, műfüves pálya, női felkészülési labdarúgó-mérkőzés, 50 néző.

Haladás Viktória: Dobó-Nagy (Kollár, 46.) – Németh A, Balogh (Kránicz, 46.), Pintér (Csizmadia, 30.), Csáki, Kovács V. (Németh M., 30.), Urbán, Novák, Kis (Nagy D., 30.), Varró (Csejtei, 46.), Vladulescu (Vesztergom, 46.). Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Urbán (18.), Kis (25.), Novák (42.), Kovács V. (70.).

A szombathelyi együttesből sérülés miatt Marlo Sweatman, Feketevízi Tímea, Hécz Zsuzsa, Nagypál és Kiss-Lantos Hanna hiányzott, néhány fiatal pedig az U19-es együttesben szerepelt.

A mérkőzés első negyedóráját osztrák fölény jellemezte, sok ütközéssel és párharccal. Majd fokozatosan átvette az irányítást a hazai csapat és a 18. percben Urbán Viktória 18 méteres lövésével megszerezte a vezetést (1-0). A 25. percben Kis Anita 19 méteres lövése talált a hálóba (2-0) tovább növelve az előnyt. A Haladás egyértelműen átvette a játék irányítását és a 42. percben Németh Adél jobb oldali beadása után Novák Luca kilépve a védők közül a hálóba lőtt (3-0).

A második félidőben folytatódott a hazaiak magabiztos játéka, szép támadásokkal. A 70. percben egy háromszögelés után Csizmadia Zsófia lövését még védte a kapus, ám a kipattanót Kovács Virág már a hálóba fejelte (4-0).

Markó Edina, vezetőedző, a mérkőzés után a következőképpen nyilatkozott: – A korai kezdés miatt kicsit nehezen lendültünk játékba, kellett egy negyedóra, mire felvettük a ritmust. A két gólunk után viszont mi domináltunk, jó mentalitásban és jól játszottunk – gratulálok a lányoknak, elégedett vagyok velük.

A Haladás Viktória legközelebb pénteken 18.30-kor az Illés Akadémián a Haladás VSE U17-es csapatával vív felkészülési mérkőzést.