Az FTC-Telekom a Spartak Subotica női csapatával játszotta nemzetközi felkészülési mérkőzését

A ferencvárosiak az edzőtáborból hazaérkezve játszották harmadik, döntetlenre végződő, felkészülési mérkőzésüket. Szombaton az FTC-MVM Népligeti Sportközpontban látták vendégül a Bajnokok Ligája-induló, Spartak Subotica szerb csapatát.

Kezdő összeállítás: Barti – Hubbard, Ott, Csigi, Bozsik – Fenyvesi, Papp – Nagy, Edwards, Túróczy – Kubassova.

A harcosan, és nagy iramban induló mérkőzésen a 17. percben született az első gól. Egy szabálytalanságot követően az FTC kapitánya, Fenyvesi Evelin végezte el a szabadrúgást, amit magabiztosan a hálóba is lőtt (1-0). A 26. percben a szerb együttesnek adódott nagyobb helyzete, ám végül csak a kapufát sikerült eltalálni. Így a ferencvárosi csapat egygólos vezetéssel vonulhatott szünetre.

A második félidő két szerb helyzettel indult, Kosztics védésének köszönhetően azonban az FTC megtarthatta előnyét. A mérkőzés 52. percében viszont Bozsik szabálytalankodott a tizenhatoson belül, és a megítélt büntetőt értékesítette is az ellenfél csapatkapitánya (1-1).

A folytatásban mindkét félnek adódott egy -egy nagyobb helyzete, amelyből nem sikerült kapuba találni, így kilencven perc játék után 1-1-es döntetlennel végződött a mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés
FTC-Telekom – Spartak Subotica 1-1
 (1-0)
FTC-Telekom: Barti (Kosztics, 46.) – Hubbard (Czellér, 46.), Ott, Csigi, Bozsik – Fenyvesi, Papp (Fehértói, 80.) – Nagy (Gégény, 65.), Edwards (Múcková, 65.), Túróczy (Diószegi, 46.) – Kubassova (Kovács, 80.)
Vezetőedző: Albert Flórián
Gólszerző: Fenyvesi (17.)