Magabiztos győzelmet aratott nemzetközi felkészülési mérkőzésén az ETO FC Győr női csapata

Gyenge kezdés után remek játékkal aratott győzelmet az ETO az Austria Wien otthonában.

Austria Wien – ETO FC Győr 2-5 (2-2) 

ETO FC: Borók – Öreg, Nagy F. Frajtovic, Nagy Sz., Savanya, Sali, Süle, Ladhani, Vachter, White. Csere: Spilenberg, Szabová, Petrovics, Zágonyi, Kern, Rajkovic, Horváthová. Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Frajtovic (2), White, Ladhani, Süle.

Az együttesből továbbra is hiányzott sérülés miatt Krizsanova, Vida, Kocsán, Kovács L. és McCarthy.

Rémálomszerűen kezdődött a mérkőzés győri szempontból, a 10. percben. Egy felesleges szabálytalanságot követően büntetőhöz jutottak a hazaiak, amelyet értékesítettek is (1-0). Nem sokkal később egy rossz kapuskirúgás után újabb gólt lőtt az osztrák csapat. (2-0).

Ezt követően azonban az ETO hamarosan újra magára talált és több helyzetet is kialakított. A 32. percben Savanya szabadrúgását Frajtovic fejelte a kapuba (1-2), a 42. percben pedig összejött az egyenlítés, Savanya szöglete után, amit White fejelt a kapuba (2-2).

Fordulás után még nagyobb lendülettel kezdett az ETO. Újabb helyzeteket követően, a 48. percben Öreg szöglete után ismét Frajtovic fejelt a kapuba, így a magyar csapat átvette a vezetést (2-3). Az 50. percben Ladhani a védők közül kiugorva lőtt gólt ( 2-4), míg a 65. percben egy szép győri kombináció végén Öreg beadását Süle látványos fejessel juttatta a hálóba (2-5). A mérkőzés hátralévő részében is magabiztosan futballozott az ETO csapata, amely a jövő héten ismét Bécsbe utazik, hogy a First Vienna ellen álljon ki egy mérkőzésre.