Döntetlent ért el a Kövesd Egerszegen

A kieséstől ellépő Zalaegerszeg otthonába látogattak az eddig igen gyengén szereplő matyók.

A hazaiak zárkózhattak volna az Újpesthez, akik új edzővel és háttérrel megindultak a győztes úton, míg a sárga-kékek kiesőhelyen maradtak a fordulót követően is, ámde az volt a kérdés, hogy a Zalaegerszegtől három pontra lesznek, vagy nagyobbra nő a lemaradásuk, és még extrább tavaszt kell nyújtaniuk. Végül is egyik sem történt, hiszen kétgólos döntetlen született, a csapatok 1-1-re végeztek. 

OTP Bank Liga 20. forduló, Zalaegerszeg, ZTE Aréna 1-1 (1-0)

Zalaegerszegi TE: Dombó D. – Várkonyi B., S. Evangelou., O. Safronov – Szendrei N. (CSK), Mim G., B. Sankovic, Bedi B. (Y. Corizet 69′) , Kiss B. – Sajbán M., A. Mance (J. Spoljaric 77′) Vezetőedző: Márton Gábor

Mezőkövesd Zsóry FC: Kovácsik Á. – Szivacski D., I. Beriashvili,  A. Lukic., Kojnok Zs. (D. Babunski 46′) – C. Gomis, M. Brtan (Cseke B. 46′) – J. Sampiero, L. Hedlund (Szalai J. 46′), Molnár G. (Bőle L. 46′) – S. Drazic (CSK) Vezetőedző: Kuttor Attila

Vezette: Káprály M. (Szalai B., Becséri G.)

Gólszerzők: Bedi B. 11′ illetve I. Beriashvili 68′

A kiesési rangadót a hazaiak kezdték jobban, sok kisebb helyzetet alakított ki a ZTE.

A konstansnak mondható nyomás eredményes véget ért, Antonio Mance estében juttatta Bedi Bence elé a labdát, a középpályás gólt szerez a ziccerben, a tiszta fehérben játszó Kövesd védői megpróbáltak belevetődni a lövésbe, mégis a kapu jobb alsó sarkába talált Bedi.

Gólt követő pillanatok / kép: m.hirstart.hu

Az első félidőben több nagy helyzetet is kidolgozott a Zalaegerszeg, de többnyire kaput sem talált.

A vendégek addig nem reménykedhetnek, amíg a csapat ennyire sok hibával játszik. Nem csak helyzeteket rontottak a borsodiak, hanem szimpla mezőnypasszokat is.

A Mezőkövesd az első félidőben csak pillanatokat mutatott, érthetetlen honnan az éles váltás a két félidő között, talán Kuttor Attila jó cseréi dobták fel a vendégcsapatot.

Nagy helyzet maradtki hazai oldalról, közvetett szabadrúgást végeztek a kékek 15 méterről, a labda a legurítást követően a sorfalon pattant meg, majd gurult át az alapvonalon.

A mérkőzés 68. percében a vendégek grúz belsővédője Ilia Beriashvili fejelt a hálóba egy remek beadást követően. A Mezőkövesdet még a kapufa is kisegítette.

Kisebb nagyobb helyzetek kialakultak, ámde a mérkőzés egyik oldalra sem dőlt el. Az első félidő inkább a hazaiaké volt, míg a második a borsodi csapaté. Igazságos döntetlen született. 

Indexképen Kiss Bence a hazaiak oldaláról / kép: nemzetisport.hu