Az FTC női csapata 6-2-re legyőzte román ellenfelét

A listavezető női labdarúgócsapat harmadik felkészülési mérkőzését játszotta szombaton Algyőn, ahol a román első osztályú Temesvár együttesét látta vendégül.

Felkészülési mérkőzés

FTC-Telekom–Temesvár 6-2 (4-2)

FTC-Telekom: Barti (Kokas, 85.) – Hubbard, Ott, Csigi (Múcková, 70.), Bozsik – Fenyvesi, Papp (Diószegi, 46.) – Nagy (Czellér, 60.), Csányi (Gégény, 65.), Edwards – Kubassova (Túróczy, 70.). 

Vezetőedző: Albert Flórián

Gólszerzők: Csányi (5.), Kubassova (28., 32., 45.), Gégény (81.), Edwards (88.)

Az FTC-Telekom a Barti, Hubbard, Ott, Csigi, Bozsik, Fenyvesi, Papp, Nagy, Csányi, Edwards, Kubassova kezdőcsapattal indította a mérkőzést. A hazai csapat nagyszerűen kezdett, Csányi révén már az 5. percben megszerezte a vezetést (1-0). Néhány perccel később, egy szögletet követően, az ellenfél egyenlített (1-1), majd újabb négy perc elteltével találatot szereztek szabadrúgásból (1-2). A 28. percben, Edwards és Kubassova remek összjátékából talált be az FTC (2-2), majd Csányi kapufája után Kubassova magabiztosan belőtte a kipattanót (3-2), így ismét átvehette a vezetést az FTC-Telekom. Az első félidő utolsó percében Fenyvesi adott nagyszerű labdát Kubassovának, aki sarokkal továbbított azt a hálóba, így szerezve meg a 4-2-es vezetést.

A második félidőben is a ferencvárosi lányok uralták a játékot. Az 56. percben Edwards fejese csak centikkel ment a kapu fölé, ám a 81. percben Diószegi remek passza után Gégény betalált a kapuba (5-2). A 6-2-es végeredmény Edwardsnak köszönhető, aki a 88. percben, egy nagyszerű egyéni megoldást fejezett be góllal.