Négy gól a keleti rangadón – DVSC – DVTK 2-2 (0-0)

2-2-es döntetlent játszott egymással a DVSC és DVTK a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának szombat esti zárómérkőzésén. A végletekig kiélezett keleti rangadón szinte minden történt: négy gól, kiállítás, kimaradt ziccerek, kapusbravúrok stb. Aki ott volt a helyszínen vagy látta a televízióban, az vélhetően nem bánta meg, hogy ezt a mérkőzést választotta.

fotó: HAON

I. félidő

A mérkőzést jobban kezdte a Loki, amely helyzetekben is megmutatkozott, a 3. percben a télen igazolt Szuhodovszki ugratta ki Oliveirát, de mellé lőtt, majd nem sokkal később az ukrán Odyntsovnak kellett védenie egy közeli fejest. A 16. percben Ferenczi szerzett labdát a DVTK kapuja előtt, majd beadására Bárány Donát érkezett, de a fejes fölé ment. A félidő végére kezdett életjelet adni magáról a miskolci gárda, a 37. percben Edomwonyi ívelt jobbról középre, ahol az érkező Bényei 5 méterről, vetődve fejelt a kapu mellé. Nem sokkal később újfent Edomvonyi volt akcióban, ezúttal 14 méterről lőtt, de Megyeri Balázs nagyot vetődve hárította a kísérletet.

fotó: HAON

II. félidő

A fordulást követően ott folytatta a Diósgyőr, ahol az első félidő végén abbahagyta, és ez már góllal is párosult. Megyeri Balázs az ellenfél játékosához, Pozeg Vancashoz rúgta a labdát, aki a debreceni védőkbe vezette a labdát, de a lecsorgóra középen érkező Bényei Ágoston 17 méterről kilőtte jobb alsót. (0-1)

Nem sokkal később jött az igazi hidegzuhany a DVSC számára: egy jobbról érkező beadásra Jurek Gábor érkezett, aki öt méterről a kapuba fejelt a kapufa segítségével. (0-2)

fotó: MTI

A 62. percben a Loki csapatkapitánya, Dzsudzsák Balázs visszahozta a reményeket, hiszen 25-26 méterről, ballal bombázott egy szabadrúgást a jobb felső sarokba. (1-2)

A 78. percben Szatmári Csaba megkapta második sárga lapját, miután szabálytalankodott a szintén télen igazolt Thorral szemben, így hosszabbítással együtt negyedórán keresztül emberelőnyben játszott a Loki. Néhány perccel később a csereként beállt Kampetsis lezárhatta volna a mérkőzést, egy remek lefordulást követően Megyerire vezette rá a labdát, de a támadó lövése elakadt a kapusban, majd tisztáztak a védők. A 87. percben valóságos tüzijátékot rendeztek Odyntsov kapuja előtt, de két alkalommal is bravúrosan védeni tudott.

Kettő minutummal később már ő is tehetetlennek bizonyult, egy balról betett labdát Kusnyír Erik 8 méterről fejelt a bal felsőbe. (2-2)

A végén még Báránynak volt egy fejese, ám ez túl sok veszélyt nem okozott a miskolciak kapujára, így 2-2-vel zárult a keleti rangadó az NB1-ben.


OTP Bank Liga, 18. forduló

Debreceni VSC-Diósgyőri VTK 2–2 (0–0)

Debrecen, 5841 néző, v.: Bogár

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi J.  Manrique (Lagator, 80.), Szuhodovszki (Loncar, 63.) – Szécsi (Thor, 63.), Dzsudzsák, Oliveira (Kyziridis, 63.) – Bárány

vezetőedző: Srdjan Blagojevic

DVTK: Odyntsov – Gera, Szatmári, Lund, Bokros (Stephen, 88.) – Bényei (Popadiuc, 79.), Holdampf, Vallejo – Jurek (Pernambuco, 64.), Edomwonyi (Acolatse, 64.), Pozeg Vancas (Kampetsis, 79.)

megbízott vezetőedző: Simon Miklós

Gólszerzők: Dzsudzsák 62., Kusnyír 89., illetve Bényei 50., Jurek 57.


A döntetlennek köszönhetően a DVSC visszacsúszott a 6. helyre, míg a DVTK megtartotta 7. pozícióját a táblázaton.