Korábbi NB1-es támadóval a soraiban kezdte el a téli felkészülést a Putnok FC

Az őszi szezon utolsó bajnokiját követően csak két hét pihenőt kaptak a Putnok FC játékosai, akik december 10-től készültek az első csapatedzésre, méghozzá különféle futógyakorlatokkal. Az NB3 Észak-Keleti csoportjának listavezetője a tegnapi nap folyamán már első edzését is megtartotta Putnokon.

fotó: Putnok FC

Szala Ákos, a Putnok FC vezetőedzője elmondta, hogy kemény felkészülésre kell számítania a játékosoknak.

„Kemény, intenzív felkészülés vette kezdetét a mai nappal. Lesz olyan hét is, amikor heti tíz edzés lesz a srácok számára. Nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy bármelyik csapat is intenzívebb és jobb felkészülést végezzen el, mint mi. Szeretnénk a lehető legjobban felkészülni a tavaszi folytatásra. Azért választottunk második csapatokat edzőpartnernek, mivel ők sok futásra fognak minket késztetni a mérkőzések során, valamint találkozunk három másik osztályban szereplő csapattal is, hogy megnézzük azt, hogy mire vagyunk képesek ellenük, valamint játsszunk még az Egerrel is, akik a tavalyi év végén legyőztek minket, és nem is játszottak rossz focit. A tavasszal egyértelműen az lehet a cél, hogy megnyerjünk minden egyes meccset.” 

Természetesen Putnokon is volt kisebb változás a keretben. Távozott Bökönyi Adrián, ám azt egyelőre nem lehet tudni, hogy hol folytatja a pályafutását. Érkezett az NB2-es Mosonmagyaróvártól Korbély Kristóf. A 23 éves támadó korábban már megfordult az NB1-es Diósgyőrben is. A csapat második téli szerzeménye Kovács Dávid, aki a rivális Egertől érkezett.

fotó: Putnok FC

Korbély Kristóf első putnoki interjújában elmondta, hogy jól ismeri a közeget.

„Borsodi srác vagyok, így különösen nagy örömmel érkeztem Putnokra. Nem volt ismeretlen a közeg, hiszen több ismerősöm, barátom jelenleg a Putnok FC labdarúgója. Főleg a támadó szekcióban érzem jól magam, elsősorban a széleken, de akár center pozícióban is szívesen lépek pályára. Szeretnék eredményes, jó játékkal előrukkolni, valamint folyamatosan fejlődni, a legfontosabb cél azonban az, hogy a csapatot hozzá segítsem a kitűzött célok eléréséhez.”

fotó: Putnok FC

A csapat első edzőmérkőzését majd január 27-én játssza az Eger ellen, míg a bajnoki főpróbát az MTK Budapest II. ellen tartják majd Szala Ákos tanítványai február 25-én. Az év első bajnoki mérkőzését majd a Tiszaújváros otthonában fogják játszani a putnokiak.