Vasas – Szeged rangadóval zárul az NB2 19. fordulója

Ma este 20:00-ás kezdéssel rendezik meg a Vasas FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia Merkantil Bank Liga NB2 19. fordulójának zárómérkőzését és egyben rangadóját is, ahol a másodosztály 3. helyezettje csap össze a 4. helyezettel. Mindkét csapat az NB1-be való feljutásra pályázik, így az egymás elleni mérkőzések is kulcsfontosságúnak számítanak egy ilyen versenyfutásban.

fotó: Nemzeti Sport

Az ősszel egy végletekig izgalmas mérkőzést játszott egymással a két csapat, hiszen az NB2 2. fordulójában csak úgy potyogtak a gólok, és amikor már mindenki azt hitte, hogy döntetlennel zárul a mérkőzés, akkor érkezett Borvető Áron, a szegediek egyik támadója és gólt fejelt az angyalföldieknek, ezzel 4-3-ra megnyerték a találkozót a Tisza-partiak. Érdekesség, hogy a Szeged 10 év után tudta akkor legyőzni a Vasast.

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia

A szegediek részéről az őszi mérkőzésen győztes gólt szerző Borvető Áron és Aleksandar Stevanovic vezetőedző mondta el a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásait.


Borvető Áron, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia támadója: „Ősszel egy nagyon jó forgatókönyvű mérkőzést játszottunk a Vasassal, most is aláírnám ezt, bár nem bánnám, ha egy fokkal kevesebbet kellene izgulnunk. Nehéz összecsapásra számítok, az angyalföldiek többször is megmutatták már, hogy minőségi kerettel rendelkeznek. Bízom benne, hogy jól kezdjük a tavaszi szezont és a szurkolóinkat megörvendeztetjük egy sikerrel.”

Aleksandar Stevanovic, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője: ,,Mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, hatványozottan igaz ez a Vasas elleni rangadóra, amely különösen nagy kihívást jelent. Inspiráló, hogy rögtön a nyitófordulóban TV-s meccset játszhatunk. Már érezni a találkozó előtti kreatív nyomást a levegőben. Mindaz, amit eddig elértünk, stabilitást és önbizalmat nyújt számunkra, így joggal reménykedhetünk pozitív eredményben. Mindig a győzelemre törekszünk, ehhez a játék minden részében koncentrálnunk kell a végsőkig, mindemellett szem előtt kell tartanunk az elvárásainkat. Egy ilyen típusú mérkőzésen minden részlet fontos. Hiszem, hogy készen állunk erre a feladatra. Szurkolóink izgatottan várják az összecsapást, rengeteget jelent számunkra a támogatásuk. Bízom benne, hogy sokan elkísérnek bennünket és a legjobbunkat nyújtva boldoggá tesszük őket.”

fotó: Szeged-Csanád Grosics Akadémia


A Vasas FC – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB2-es bajnoki mérkőzés ma este 20:00-kor kezdődik az Illovszky Rudolf Stadionban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.