HIVATALOS: Sigér Dávid a Fehérvárban folytatja

A Fehérvár FC hétfőn reggel bejelentette a 14-szeres magyar válogatott középpályás, Sigér Dávid szerződtetését.

Sigér Debrecenben kezdte a pályafutását, majd megfordult Mezőkövesden is. Balmazújvárosi karrierje során csapatkapitányként vezette az együttest, amely 2017-ben feljutott az élvonalba. A 2017-18-as szezonban felfigyelt rá a Ferencváros, amely a Balmazújváros kiesése után szerződtette 2018 nyarán Sigért még a Thomas Doll-éra utolsó periódusában. Sigér rögtön bajnoki címet ünnepelhetett a szezon végén, majd az Európa-Liga csoportkörében gólt is szerzett az Espanyol ellen. 2019-ben Marco Rossi is behívta a magyar válogatottba, 2020-ban Törökország ellen meg is szerezte első gólját a nemzeti tizenegyben és ott volt a 2021-es Európa-bajnokságon. A kontinensviadal után egy súlyos sérülést szenvedett, hosszabb kihagyás után már nem tudta beverekedni magát az FTC kezdőjébe. A szezon elején alapember lett Máté Csabánál, gólt szerzett az EKL-ben, az NBI-ben és a Magyar Kupában is ősszel, ám kiszorult a kezdőből és a múlt héten kérte szerződése felbontását.

Sigér ötször nyert bajnoki címet és egyszer Magyar Kupát a Ferencvárossal, valamint megjárta a Bajnokok Ligája és az Európa Liga főtábláját is.

Ivan Petriak esete után a második olyan játékos, aki a ferencvárosi karrierje után Fehérváron folytatja, 2021-ben Marcel Heister tett így. Igaz, mindkét játékos szabadon igazolható státusz után került a Vidihez Petriakkal ellentétben.

kép: Fehérvár FC