Tóth Levente: ,,Nem rólunk szólt a meccs, de mindenki csúszott-mászott” 

A Merkantil Bank Liga 19. fordulójának legnagyobb meglepetését az újonc BVSC-Zugló együttes okozta a feljutásra pályázó ETO FC Győrrel szemben. Szekeres Tamás tanítványai a Szőnyi úton 1-0-ra legyőzték a győrieket.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozó egyetlen gólját a 37. percben a zuglóiak támadója, Tóth Levente Milán szerezte, akinek ez volt a második gólja az idei NB2-es szezonban, valamint érdemes még kiemelni a zuglóiak 19 éves kapusát, Csenterics Adriánt, aki káprázatos védéseket mutatott be a mérkőzésen.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozót követően ez a két játékos nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, amelyben elmondták, hogy igazi csapatként működtek együtt végig, és ennek az eredménye lett ez a siker.


Merkantil Bank Liga NB2, 19. forduló

BVSC-Zugló – ETO FC Győr 1-0 (1-0)

BVSC: Csenterics – Király, Vinicius, Hesz, Poór, Hidi P., Tóth K., Mucsányi (Bacsa 58’), Nwachukwu (Nagy J. 89’), Tóth M. (Kelemen P. 67’), Ihrig-Farkas (Szilágyi M. 67’)

Vezetőedző: Szekeres Tamás

ETO: Ruisz – Vera, Szépe (Hamed 56’), Boldor, Vianna (Csontos 46’), Anton, Vingler, Skvarka (Kröhn 69’), Bumba, Diarra (Boschilia 69’), Lukic (Huszár 56’)

Vezetőedző: Antonio Munoz

Gólszerző: Tóth (37. perc)


Győzelmének köszönhetően a BVSC fellépett a tabella 13. helyére, míg az ETO veresége ellenére maradt a tabella 2. helyén, ami továbbra is feljutást ér. Érdekesség a zuglóiakkal kapcsolatban, hogy az őszi szezont követően a tavaszi idényt is győzelemmel kezdték, ráadásul a másodosztály egyik legjobb csapata ellen, akiknek visszavágtak az augusztusi 4-0-ás vereségért.

A következő fordulóban Soroksár – BVSC fővárosi rangadót rendeznek a Szamosi Mihály Sporttelepen, míg az ETO a Csákvárt fogadja hazai pályán.

fotó: Nemzeti Sport