Négy mérkőzésre tiltották el Hinora Kristófot

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy az NB2-ben szereplő Budafoki MTE a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordult, miután a Vasas egyik játékosa, Hinora Kristóf súlyos sérülést okozott Merényi Ádámnak.

fotó: Vasas FC

Mint ismert, a találkozó 25. percében Hinora ököllel ütötte meg Merényit, ami miatt a budafoki játékosnak eltört az arccsontja és emiatt le is kellett cserélni őt, míg a játékvezető csak sárga lappal büntette a Vasas 26 éves játékosát.

,,Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot.” – nyilatkozta korábban Filkor Attila, a Budafoki MTE sportigazgatója.

Az angyalföldi klub egy hivatalos közleményben mielőbbi felépülést kívánt Merényi Ádámnak, ráadásul maga Hinora Kristóf is bocsánatot kért.

„Nagyon sajnálom az esetet, semmi szándékosság nem volt benne, soha senkinek nem okoznék sérülést. Egy szerencsétlen mozdulat volt, nem ütni akartam, csupán lerázni magamról a belém kapaszkodó hazai játékost, aki viszont pont úgy esett el, hogy arcon találtam. Rendkívül bánt ez az ügy, amikor tegnap megtudtam, hogy Merényi Ádám arccsonttörést szenvedett, sikerült beszélnem vele telefonon, újra bocsánatot kértem tőle, amit természetesen már a pályán is megtettem. Örülök, hogy műtéti beavatkozásra nincs szüksége, még egyszer elnézést kérek és mielőbbi visszatérést kívánok neki a pályára.”mondta a 26 éves játékos.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága most meghozta a döntését az ügyben, amelynek értelmében Hinora Kristóf négy soron következő férfi felnőtt nagypályás bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott. Az indoklás szerint azért, amiért a Budafok elleni mérkőzésen megütötte ellenfelét, aki súlyos sérülést szenvedett.

fotó: Vasas FC

A Vasas új vezetőedzője, Gera Zoltán most egy darabig nem számíthat a több poszton is bevethető játékosra.