Rendezte tartozását a Budapest Honvéd

A Merkantil Bank Liga NB2-ben a 10. helyen álló Budapest Honvéd FC egy hivatalos közleményben tudatta, hogy rendezték a tartozásaikat Lazar Cirkovic felé, így a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hamarosan feloldhatja a fővárosi klubra vonatkozó átigazolási tilalmat, valamint emiatt nem forog majd veszélyben a kispestiek jövő évi klublicensze.

fotó: Budapest Honvéd FC

,,A Budapest Honvéd a szerdai napon rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így Dean Klafuric után a szerb védő is megkapta a neki megítélt összeget, ami azt is jelenti, hogy az ilyenkor szükséges folyamatokat követően a nemzetközi szövetség hamarosan feloldja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatunk majd, a tartozás rendezése pedig a következő szezonra érvényes klublicenc szempontjából is fontos lépés volt.”áll kispesti klub közleményében.

A fővárosi klub még tavaly december közepén ismerte el egy hivatalos közleményben, hogy a téli átigazolási szezonban nem igazolhat új játékosokat. A FIFA indoka akkor az volt, hogy a kispestiek sok tartozást halmoztak fel korábbi játékosukkal, Lazar Cirkoviccsal szemben. A helyzet javítása érdekében a vezetők eladták a csapat saját nevelésű játékosát, Kocsis Dominikot az NB1-ben szereplő DVSC-nek, de a helyzet nem javult teljesen, egészen szerdáig, amikor is a Honvédnak sikerült rendeznie a tartozásait.

A korábban Kisvárdán is futballozó Cirkovic azért fordult a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez, mivel az NB1-ből való kiesést követően, a távozó légiósok közül egyedüliként nem fogadta el a kispesti klub által felkínált feltételeket.

fotó: Budapest Honvéd FC

A hír hallatán vélhetően fellélegzett minden olyan ember, aki a Honvédhoz közel áll, viszont a játékosokra a hétvégén fontos bajnoki vár Szombathelyen.