Két budafoki játékos szenvedett súlyos sérülést rövid időn belül – az MLSZ-hez fordult a fővárosi klub

Hivatalos közleményt adott ki a Merkantil Bank Liga NB2-ben szereplő Budafoki MTE együttese, amelyben kijelentették, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ) fordulnak az elmúlt két bajnokin történt sérülések miatt. A másodosztályban 13. helyen álló fővárosiak legutóbbi két hazai mérkőzésén két budafoki játékos, név szerint Oláh Bálint és Merényi Ádám súlyos sérülést szenvedett.

fotó: Budafoki MTE

A Gyirmót ellen 3-1-re elveszített találkozó második félidejének az elején Oláh Bálint szenvedett súlyos sérülést, amikor egy vendég játékos lépett oda bal lábára, ami után fogta is a sérült végtagját, mivel zúzódást szenvedett.

A másik eset a szerdai Vasas elleni 0-0-ra végződő bajnokin történt, amikor is az első félidő 25. percében Hinora Kristóf megütötte ököllel Merényi Ádámot, akinek eltört az arccsontja, és emiatt le kellett cserélni.

,,A Gyirmót elleni meccsen Oláh Bálint a lábán súlyos zúzódást szenvedett, míg a Vasas elleni találkozón Merényi Ádámot ököllel megütötték, és sajnos eltört az arccsontja.  A játékvezetők mindkét esetben érthetetlenül csak sárga lapot adtak a jogosan járó piros helyett. Klubunk az MLSZ-hez fordul.”áll a budafokiak közleményében.

Filkor Attila, a Budafoki MTE sportigazgatója elmondta, hogy kiállnak a labdarúgóik mellett.

,,Mindjárt az elején tegyük világossá, hogy nem valakik ellen, hanem valakik mellett szeretnénk kiállni, és ezek nem mások, mint a labdarúgóink. Az ellenfelek játékosai súlyos sérülést okoztak Oláh Bálintnak és Merényi Ádámnak. A mellékelt videók és a fotók ezt jól mutatják. Mi sem azok tartalmát és a tettet vizsgáltuk, hanem az arra adott játékvezetői reakciókat. Sajnos mind a két esetben elmondható, hogy a súlyos sérülés okozása nem összeegyeztethető a futballal. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindkét esetben az ellenfél edzője lecserélte az érintett játékost, hiszen jól látták ők is „nem jó ez így”. Arra, hogy a hétközi forduló mérkőzésén az ellenfél játékosa egy másik sportág mozdulatsorát alkalmazta másfél méterre a játékvezető szeme láttára, mivel ez a sportág az ökölvívás és annak is kesztyű nélküli változata, nem hiszem, hogy a sárga lap megfelelő válasz lett volna a labdarúgó tettére. Szeretném hangsúlyozni, hogy a sportolók védelme és a sérülések elkerülése a játékvezetők feladata is, azzal, hogy a megfelelő ítéletet hozzák meg ilyen szituációban. Négy napon belül két meghatározó játékosunk elvesztése sokkot jelent a számunkra. A Magyar Labdarúgó Szövetség illetékes vezetőinek is eljuttatjuk a videókat, valamint a fotókat, és a belátásukra bízzuk, hogy milyen következményeket eredményeznek ezek a számunkra fájdalmas jelenetsorok. Várjuk az MLSZ Játékvezetői Bizottságának a válaszát majd arról, hogy például Merényi Ádám esetében, bár a bíró közvetlen közelről látta az ökölvívásból jól ismert mozdulatot, vajon miért csak sárga lappal büntette a súlyos szabálytalanságot.”mondta a 35 éves sportvezető.

fotó: Nemzeti Sport

A Gyirmóttól még nem reagáltak az esetre, míg a Vasas ezt már megtette. Az NB2 3. helyén álló angyalföldi klub egy hivatalos közleményben bocsánatot kért, és mielőbbi gyógyulást kívánt Merényi Ádámnak, valamint maga a sérülést okozó, Hinora Kristóf is bocsánatot kért.

,,Klubunk szomorúan értesült arról, hogy a szerdai, BMTE elleni összecsapás 25. percében történt párharcot követően a hazaiak játékosának, Merényi Ádámnak eltört az arccsontja. A megsérülő budafoki futballistának mielőbbi felépülést kívánunk.”áll az angyalföldi klub hivatalos közleményében.

,,Nagyon sajnálom az esetet, semmi szándékosság nem volt benne, soha senkinek nem okoznék sérülést. Egy szerencsétlen mozdulat volt, nem ütni akartam, csupán lerázni magamról a belém kapaszkodó hazai játékost, aki viszont pont úgy esett el, hogy arcon találtam. Rendkívül bánt ez az ügy, amikor tegnap megtudtam, hogy Merényi Ádám arccsonttörést szenvedett, sikerült beszélnem vele telefonon, újra bocsánatot kértem tőle, amit természetesen már a pályán is megtettem. Örülök, hogy műtéti beavatkozásra nincs szüksége, még egyszer elnézést kérek és mielőbbi visszatérést kívánok neki a pályára.” mondta a 26 éves játékos.

fotó: Vasas FC

Nem tudni, hogy a játékosokat mennyire viselte meg ez a két eset, de egy biztos, hogy Erős Gábor tanítványai vasárnap a BVSC-Zugló ellen játszanak újabb fővárosi rangadót a Szőnyi úti Stadionban.