Lisztes Krisztián: „Ameddig itt vagyok, szeretném a maximumot nyújtani”

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Ferencvárosi TC egyik támadója, Lisztes Krisztián nagyszerű őszi szezonon van túl, hiszen 27 tétmérkőzésen 8 gólt és 4 gólpasszt jegyzett, ráadásul nála többször a Fradi keretéből csak Varga Barnabás tudott betalálni az ellenfelek kapujába.

fotó: MTI

Azt már tavaly szeptember óta lehet tudni, hogy a 18 éves ifjú tehetség a következő szezontól a német Bundesligában szereplő Eintracht Frankfurt együttesében fog futballozni, hiszen a német klub 4 millió euró fix átigazolási összegért szerződtette Lisztes Krisztiánt, de a végső összeg elérheti akár a 11 millió eurót is.

fotó: Eintracht Frankfurt

Lisztes Krisztián a múlthét vasárnapi egymás közötti felkészülési mérkőzést követően nyilatkozott a Fradi hivatalos oldalának.

,,Nagyon jól éreztem magam a pályán, de egyben érdekes is volt, hogy egy csapat vagyunk, most mégis két külön együttesre osztva küzdöttük. Szerintem mindenki élvezte, nem nyomta rá a bélyegét a játékra, hogy egymás ellen játszottunk. Kiélezett meccset vívtunk egymással, úgy érzem. Örülök neki, hogy sikerült gólokat szereznem vasárnap, természetesen az a cél, hogy ezt a formát tudjam tovább vinni a bajnokikra és a nemzetközi kupamérkőzésekre is.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Az ifjú Lisztesnek egy jó ideig ez lesz az utolsó ferencvárosi edzőtábora, valamint leendő új csapatáról is kérdezték.

,,Nem tagadom, gondolok erre, egy kicsit szomorú is vagyok emiatt. A nyártól egy új fejezet kezdődik az életemben, de ameddig itt vagyok, szeretném a maximumot nyújtani a Ferencváros játékosaként. A Bundesligát egyébként is mindig követtem, tisztában voltam eddig is az eredményekkel. Mióta tudom, hogy Németországban folytatom, egy kicsit jobban, más szemmel követem a Frankfurt szereplését is. Még nem volt közöttünk ilyen kapcsolatfelvétel. Amikor korábban voltunk kint, beszélgettem pár leendő csapattársammal, de azóta nincs köztünk online kommunikáció. A nyártól úgyis lesz majd lehetőségünk megismerkedni egymással.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Lisztes Krisztián zárásként az edzőtáborról beszélt, valamint arról, hogy fiatal kora ellenére már hozzászokott az ilyen edzőtáborozáshoz és a meccsnap előtti összetartásokhoz.

,,Katona Bálinttal vagyok egy szobában, az edzések között igyekszünk odafigyelni a pihenésre. Amikor több időnk van, szeretek videójátékokkal játszani, előfordul, hogy Botka Endre is csatlakozik és egymás ellen játszunk a virtuális térben. Nem furcsa, mert egészen kicsi koromtól kezdve ebben nőttem fel. Hozzászoktam már, hogy kiskorom óta kevesebb idő jut mindenre, mint a kortársaimnak. Engem ez nem zavar, boldog vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek és a Ferencvárosnál nagy célokért küzdhetek.”