Héninger Bendegúz: „Nagyon bízom benne, hogy meglesz a bajnoki cím és a feljutás!”

Tavaly nyáron a BVSC-Zugló ellen elbukta az NB2-es osztályozót a Szentlőrinc SE együttese, így kiesett a másodosztályból. Az új idénynek azzal a céllal vágtak neki, immáron az NB3 Dél-Nyugati csoportjában, hogy bajnoki cím megszerzése után, osztályozón ismételten kiharcolják a másodosztályú szereplést. Az eddigi 17 fordulót követően elmondható, hogy ezen cél eléréséhez jó úton járnak a baranyaiak, hiszen csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően nem vezetik a tabellát.

fotó: Szentlőrinc SE

A feljutásért vívott harcban nagy segítség a 21 éves kapus, Héninger Bendegúz, aki nyáron érkezett az NB3 Nyugati csoportjának bajnokától, a Veszprémtől. Héninger a veszprémiekkel nem tudott feljutni az NB2-be, hiszen a Nyíregyháza Spartacus FC jobbnak bizonyult az osztályozós párharcon.

fotó: Szentlőrinc SE

A fiatal kapus 14 bajnokin védte a Szentlőrinc kapuját, ráadásul 7 alkalommal érintetlen maradt a hálója.

A tavaszi szezonnal kapcsolatban a baranyai klub készített egy interjút Héninger Bendegúzzal, aki szeretne bajnoki címet és feljutást ünnepelni a szezon végén.

,,Amit elterveztem a Szentlőrinccel kapcsolatban, eddig bejött! Szerettem volna sokat védeni, és persze minél jobb teljesítményt nyújtani. A mérkőzések nagy részében lehetőséget kaptam, és elégedett vagyok az általam nyújtottakkal, hiszen a csapat a legkevesebb gólt kapta a mezőnyben, mindössze tizenkétszer találtak be az ellenfeleink. Nagyon örülök neki, hogy együtt dolgozhatom Kovácsevics Árpáddal, akitől rengeteget tanultam az elmúlt hónapok során: sokat dolgozunk, ami egyértelműen az előnyömre válik. Márpedig én szeretnék tovább fejlődni.”

A Szentlőrinc legnagyobb kihívója a bajnoki címért folytatott harcban a szintén feljutásra pályázó Iváncsa lesz.

,,Erős a keretünk, abszolút képesnek tartom arra a csapatot, hogy elérje a célját. Nincs mese, tavasszal az összes meccsünket meg kell nyernünk, akkor nem lehet gond. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy többet ne veszítsünk pontokat a gyengébb ellenfelekkel szemben, olyan hibák nem férnek bele, amilyeneket ősszel elkövettünk! Szép tavaszra számítok, nagyon bízom benne, hogy meglesz a bajnoki cím és a feljutás!”

fotó: Szentlőrinc SE