Bundagyanú merült fel a Nyíregyháza – Altach felkészülési mérkőzésen

Mint arról korábban beszámoltunk, a Merkantil Bank Liga NB2-ben éllovas Nyíregyháza Spartacus FC lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését Törökországban az osztrák élvonalbeli SCR Altach ellen, amely 1-1-es döntetlennel végződött.

fotó: SCR Altach

Az eredmény általában másodlagos az ilyen mérkőzéseken, de az osztrák és a magyar együttest is meglepték a játékvezető ítéletei, főként a két 11-esnél, mivel a talákozó mindkét gólja büntetőből született.

Az elsőt az Altach kapta, amikor is Alaxai Áront látták szabálytalannak a kapu előtt egy szögletet követően. A visszajátszásokból jól kivehető volt, hogy nem történt szabálytalanság, de az ítélet nem változott. A büntetőt Ousmana Diawara végezte el, és bár Fejér Béla érezte az irányt, a mali támadó lövése kikötött a jobb alsóban.

Néhány perccel később a gólszerző Diawara szabálytalankodott Gengeliczki Gergővel a 16-oson belül, szintén egy szögletet követően, amiért a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Herjeczki Kristóf állt oda, de az osztrákok kapusa védte a próbálkozást, ám ekkor jelzett az asszisztens, hogy meg kell ismételni a büntetőt, vélhetően azért, mert egy Altach játékos idő előtt belépett a 16-oson belülre, de ezen nagyot nevetett a két csapat vezetőedzője, Tímár Krisztián és Joachim Standfest is.

fotó: SCR Altach

A megismételt 11-est Herjeczki magabiztosan a kapuba lőtte, amelyre a kapus már el sem mozdult, így ezzel a góllal alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Roland Kirchner, az SCR Altach sportigazgatója az osztrák ORF-nek azt nyilatkozta, hogy a két csapat legszívesebben levonult volna a pályáról a döntéseket követően.

Azon szórakoztunk, hogy a játékvezető a második félidőben teljes mértékben értelmezhetetlen döntéseket hozott. Korábbi labdarúgóként én sem tudtam mire vélni ezeket az ítéleteket, nem beszélve az átlagos futballszeretőről. A Nyíregyháza is egyetértett velünk ezzel kapcsolatban, és fontolóra vettük, hogy lehívjuk a csapatokat a pályáról. Az edzők végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidejét. Rendkívül látványos volt, ahogyan »elfújták« a meccset.” mondta az oszrákok sportvezetője, aki hozzátette, hogy megtették az ilyenkor szükséges feljelentést az osztrák Bundesligának, illetve az illetékes rendőri szerveknek egyaránt.

A Nyíregyháza mindezek ellenére veretlenül zárta a törökországi edzőtábort, és már a negyedik téli felkészülési mérkőzésen sem találtak legyőzőre Tímár Krisztián tanítványai.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC


Felkészülési mérkőzés

Nyíregyháza Spartacus FC – SCR Altach 1-1 (0-0)

Nyíregyháza: Dala (Fejér 60.) – Baki, Alaxai (Rjasko 79.), Gengeliczki, Farkas(Gresó 60.), Toma(Sigér 60.), Kesztyűs(Vass 60.), Kovácsréti ( Nagy B. 60.), Nagy D.(Beke 60.), Myke (Herjeczki 60.), Géresi (Pataki 60.)

vezetőedző: Tímár Krisztián

Gólszerzők: Herjeczki (77. 11-esből) illetve Diawara (68. 11-esből)