Fontos mérkőzést nyert meg a DVSC – Debreceni VSC – Újpest FC 1-0 (0-0)

Két eltérő céllal rendelkező csapat, a Debrecen és az Újpest találkozott egymással a Nagyerdei Stadionban a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 30. fordulójának szombat esti mérkőzésén. A Loki szeretné megszerezni a nemzetközi kupaszereplést érő 4. helyet, míg az fővárosi lila-fehéreknek a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb most.

fotó: Debreceni VSC

Az első félidőben egyértelműen a hajdúságiak akarata érvényesült, és az első lehetőség is előttük adódott. A 6. percben Ferenczi János ívelt középre, amelyet Romachuk fejelt a bal alsóhoz leérő Banai Dávid kezébe. Ezután Dzsudzsák Balázs pillanatai következtek, előbb egy 30 méteres szabadrúgást lőtt néhány centivel a kapu fölé, majd 25 méteres próbálkozását oldalra tolta Banai, végül egy megpattanós lövése ment nem sokkal mellé.

A 28. percben Szuhodovszki Soma lőtt ballal, 23 méterről, ám az alsóba tartó löketet Banai tolta ki szögletre.

Végül a kapuba is sikerült betalálniuk a debrecenieknek, Domingues egy pazar csel után az alapvonal közeléből lőtte be középre a labdát, amely Kobouriról a saját kapujába pattant, de az újpestieknek szerencséjük is volt, ugyanis Domingues korábban már lesen volt, így a szünetre 0-0-val vonultak a csapatok.

fotó: HAON

Három perccel a második félidő kezdetét követően megfogyatkozott az Újpest, miután Tamás Krisztián csúnyán rácsúszott Vajda Botond bokájára, amiért Berke Balázs játékvezető előbb csak sárga lapot adott, majd egy kis VAR-ozást követően azonnal felmutatta a piros lapot.

Az emberelőnynek köszönhetően csak bátrabb lett a debreceniek játéka, és jöttek is a helyzetek. A 60. percben Dzsudzsák ívelte a labdát hosszún berobbanó Domingueshez, aki nagy helyzetben a kapu mellé lőtt, majd hat percre rá ismételten Dzsudzsák volt az előkészítő, de ezúttal Ferenczi találta meg a labda, ám Banai óriási bravúrral kitolta a Loki játékos fejesét a léc alól.

Újabb két perccel később megint csak Banai Dávid volt a középpontban, ezúttal a kiugró Vajda Botond nagy helyzetét védte bravúrral az újpesti kapus.

A 88. percben aztán megtört a jég: Bódi Ádám beadását Batai Tamás fejelte kapura, amelyet még védeni tudott Banai, de a kipattanóra érkezett Ojediran, és néhány lépésről a kapuba lőtt. (1-0)

fotó: HAON

A végéig már nem változott az eredmény, így a Debrecen teljesen megérdemelt győzelmet aratott az Újpest felett.


OTP Bank Liga NB1, 30. forduló

Debreceni VSC - Újpest FC 1-0 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6592 néző

Vezette: Berke Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Aradi József)

DVSC: Megyeri - Baranyai, Lagator, Romanchuk, Ferenczi - Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 83.) - Vajda, Dzsudzsák, Domingues (Bódi, 83.) - Szécsi (Batai, 74.)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Újpest: Banai - Antzoulas, Keita, Kobouri - Pauljevic, Tajti (Mucsányi, 92.), Geiger, Tamás - Kiss T. (Radosevic, 46.), Ambrose (Mörschel, 46.), Csoboth (Sasere, 85.)

Vezetőedző: Mészöly Géza

Gólszerző: Ojediran (88. perc)


A DVSC ezzel a győzelemmel egy pontra megközelítette a 4. helyezett Puskás Akadémiát a táblázaton, míg az Újpestnek továbbra is izgulnia kell a bennmaradás miatt.