A Kisvárda továbbra is menekül – Kisvárda FC – Fehérvár FC 1-0 (0-0)

A kiesés elől menekülő Kisvárda együttese fogadta hazai környezetben az ezüstéremért harcoló Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 30. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén.

fotó: Nemzeti Sport

Sokak meglepetésére a Kisvárda kezdte dominánsabban a találkozót, és jöttek is a helyzetek szépen lassan. A 15. percben Mesanovic fejesét védte bravúrral a továbbra is remek formának örvendő Tóth Balázs, majd Melnyik kapáslövés csattant a jobb oldali kapufán. Három perccel később Makowski tüzelt 18-19 méterről, de Tóth megint csak védeni tudott.

A 30. percben Melnyik került ziccerbe, ám Tóth Balázs hárított, majd a kipattanó visszakerült a szabolcsiak egyik középpályása, Makowski elé, és megint csak a kapufa, ezúttal a felsőléc mentette meg a fehérváriakat.

A 37. percig kellett várni az első és egyben egyik legnagyobb fehérvári lehetőségre, Sigér adott középre, amelyet Serafimov fejelt kapura, ám Kovács Marcell vetődve szögletre mentett.

A félidő végéig nem történt semmi érdekes, így gól nélküli állással mentek az öltözőbe a csapatok.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő elején büntetőhöz jutott a Kisvárda: erafimov húzta vissza Mesanovicot a 16-oson belül, Pintér Csaba játékvezető pedig hosszas tanakodás és VAR-vizsgálat után tizenegyest ítélt. A labda mögé a montenegrói válogatott szélső, Driton Camaj állt, aki a bal felsőbe lőtt nagyon magabiztosan. (1-0)

fotó: Kisvárda FC

A Fehérvár igyekezett váltani a bekapott gól után, de leginkább csak távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni, majd egyre inkább kinyílt, amit többször is kihasználhatott volna a hazai csapat.

A találkozó végén kétszer Ilievski került két helyzetbe, ám Tóth Balázs mind a kétszer védeni tudott, ezzel megmentette a fehérváriak a nagyobb arányú vereségtől, így a Kisvárda nagy meglepetésre, de a játék képe alapján megérdemelt sikert ért el a Fehérvár FC ellen.


OTP Bank Liga NB1, 30. forduló

Kisvárda Master Good FC - Fehérvár FC 1-0 (0-0)

Kisvárda, Várkerti Stadion, 2350 néző

Vezette: Pintér Csaba (Tóth II. Vencel, Berényi Ákos)

Kisvárda: Kovács M. - Lippai, Matic, Jovicic - Stefan (Cipetic, 73.), Makowski (Ötvös, 73.), Melnyik, Körmendi - Navratil (Osztrovka, 93.), Mesanovic (Ilievszki, 84.), Camaj (Spasic, 73.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Fehérvár: Tóth B. - Fiola, Serafimov, Gergényi - Bese (Pető, 82.), Christensen, Sigér, Schön (Berki, 82.) - Katona M. (Stefanelli, 60.), Gradisar (Tóth T., 88.), Karamoko (Spandler, 60.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

Gólszerző: Camaj (53. perc - 11-esből)


A Kisvárda ennek köszönhetően 6 pontra megközelítette a 10. helyezett Újpestet, így továbbra is él a remény a szabolcsiaknál, hogy jövőre is NB1-esek legyenek, míg a Fehérvár együttese lecsúszott a 3. helyre.