Gól nélküli döntetlent játszott egymással a Diósgyőr és a Kecskemét – Diósgyőri VTK – Kecskeméti TE 0-0

Két középmezőnyben elhelyezkedő csapat találkozott egymással a 7. helyezett Diósgyőr és a 9. helyen tanyázó Kecskemét  személyében szombat délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 30. fordulójában.

fotó: Nemzeti Sport

Kecskeméti helyzetekkel kezdődött a találkozó, Lukács Dániel ment el a jobb oldalon elég nagy lendülettel, majd a 16-oson belülre érve a rövid alsót vette célba, de Odyntsov védeni tudott. Pár perccel később Májer Milán tüzelt 20 méterről nem sokkal a léc fölé. A DVTK előtt csak kisebb lehetőségek adódtak, előbb Klimovich fejese, majd nem sokkal később Vallejo lövése szállt fölé.

A félidő végén Lukács mehetett egy az egyben Odyntsovval szemben, ám a támadó a kapusba lőtte a labdát, így 0-0 volt a félidei állás.

A második félidő is egy vendég lehetőséggel kezdődött, ezúttal Zeke Márió beadását követően Lukács pördített szép mozdulattal a kapu fölé.

A mérkőzésre nagyon jellemző volt, hogy nem nagyon alakult ki túl sok lehetőség, ráadásul a játék képe is eléggé halovány volt, így a helyszínen megjelent szurkolóknak nem biztos, hogy ez volt a legjobb meccsük, amit valaha láthattak.

A 74. percben Horváth Krisztofer tett egy kísérletet 23 méterről, de ez nem volt valami veszélyes, így a diósgyőriek kapusa fogni tudta a labdát. Pár percre rá egy sokkal jobb lövést láthattunk Zsótér Donáttól, aki ballal, kb 25 méterről lőtt, ám ezúttal is védeni tudott Odyntsov, bár ezúttal már nehezebb dolga volt.

fotó: Nemzeti Sport

Az utolsó pillanatokban Horváth lehetett volna a hős, de a középre tartó lövését szépen megfogta Odyntsov.

Maradt a 0-0-s döntetlen, amely összeségében nem hozott túl sok izgalmat, de talán a KTE valamivel közelebb állt a győzelemhez.


OTP Bank Liga NB1, 30. forduló

Diósgyőri VTK - Kecskeméti TE 0-0

Miskolc, DVTK Aréna, 5412 néző

Vezette: Karakó Ferenc (Albert István, Búzás Balázs)

DVTK: Odyntsov - Bokros (Ferencsik, 83.), Szatmári, Chorbadzhiyski, Stephen - Klimovich (Fekete, 75.), Vallejo, Feuilassier (Pernambuco, 60.) - Bényei (Holdampf, 75.), Edomwonyi (Szabó L., 60.), Pozeg Vancas

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

KTE: Varga B. - Szűcs K., Belényesi, Szabó A. - Májer (Iyinbor, 85.), Vágó, Helmich (Nikitscher, 46.), Zeke - Banó-Szabó (Zsótér, 67.), Lukács (Pálinkás, 71.), Horváth K.

Vezetőedző: Szabó István


Ennek az egy pontnak a Kecskemét örülhetett a legjobban, hiszen Szabó István legénysége ezzel a döntetlennel matematikailag is bebiztosította a bennmaradását az NB1-ben, míg a DVTK ezt már megtette a legutóbbi fordulóban.