HIVATALOS: Dárdai Márton a magyar válogatottat választotta

A német másodosztályban szereplő Hertha Berlin 21 éves német-magyar kettős állampolgárságú védője, Dárdai Márton a hivatalos Instagram-oldalán jelentette be, hogy a magyar labdarúgó válogatottban kíván futballozni a jövőben.

fotó: Dárdai Márton Instagram

„Az elmúlt év végén a szabadnapokat is arra használtam, hogy a családommal és a tanácsadóimmal olyan döntést hozzak, amely után nemcsak most, hanem a jövőben is jól érzem majd magam, és ez egyáltalán nem volt könnyű. A jövőben Magyarország színeiben fogok játszani. Szeretnék köszönetet mondani a német utánpótlás-válogatottak összes edzőjének és minden német szurkolónak is. A meghozott döntés szívügyem, és nagyon izgatott vagyok, hogy a jövőben szüleim hazáját képviselhetem nemzetközi szinten.” írta a 21 éves védő, majd ezután magyar nyelvre váltott.

,,Kedves Magyarország szurkolók! Alig várom, hogy a magyar válogatott csapatában játszhassak, és rendszeresen találkozhassak veletek a stadionban!”

Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter, Németh Krisztián és Loic Nego is örömmel üdvözölte Dárdai Márton döntését, legalábbis ez derül ki a hivatalos poszt alatt található hozzászólásokból.

fotó: Getty Images

Dárdai Márton ugyan Berlinben született, de családja miatt magyar állampolgársággal is rendelkezik. Karrierje szinte egészét a Herthaban töltötte, míg 2020 nyara óta a felnőtt csapatot erősíti. Jelenleg édesapja, a korábbi magyar válogatott szövetségi kapitány, Dárdai Pál kezei alatt játszik folyamatosan a német másodosztályban.

Marci a német korosztályos válogatottakban futballozott az U16-os csapattól egészen az U21-esekig. Az elmúlt időszakban nagy kérdés volt, hogy a német vagy a magyar válogatottat választja. Édesapja, Dárdai Pál egy korábbi interjúban elismerte, hogy Marco Rossi személyesen találkozott a védővel berlini otthonában, valamint hangsúlyozta, hogy nem fog nyomást gyakorolni fiára, hogy a magyar válogatottat válassza az ő kedvéért.

Dárdai Márton óriási erősítés lesz a magyar labdarúgó válogatott keretének, és ha minden jól megy, akkor már idén márciusban láthatjuk őt a pályán magyar címeres mezben.

fotó: Getty Images