Nem csak a feljutás van napirenden az idén 120 éves ETO-nál

Hamarosan két éve annak, hogy a Felvidék egyik legszámottevőbb üzletembere, Világi Oszkár lett az ETO FC Győr tulajdonosa. Tizenkét nap múlva lesz kereken két éve, amióta az ETO számára hosszú száműzetést követően felcsillant a remény arra, hogy a nagymúltú nyugat-magyarországi klub újból a legjobbak közt szerepelhessen. Az előző szezonban igencsak halvány teljesítményt nyújtó győriek előtt idén egészen nagy sansz van kialakulóban az NB1-es szereplésre.

120 éves klub

Az ETO idén ünnepli alapításának 120. évfordulóját, melyet akár feljutással koronázhatnak meg. Győrben, és Dunaszerdahelyen is programok vannak kialakulóban, hisz a határ másik oldalán elhelyezkedő partnerklub is pont a 120. évét ünnepli. A programok persze még nem nyilvánosak, szervezés alatt állnak mind Szerdahelyen, mind a folyók városában.

Pályán ellenfelek, pályán kívül partnerklubok, a régió két központja / kép: dac1904.sk

„Több színvonalas eseménnyel, közös programmal szeretnénk méltóképpen megünnepelni a százhúsz esztendőt, amikor végleges lesz az ünnepi műsor, akkor hozzuk majd nyilvánosságra” – így fogalmazott a Kisalföld.hu interjújában az ETO klubigazgatója, Tóth Miklós.

Tartalmas százhúsz év

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a legjobbak között a helye a Győrnek, mintsem az, hogy a második legeredményesebb nem fővárosi csapat a maga 4 bajnoki címével, 4 kupagyőzelmével, 1 szuperkupagyőzelmével, és egy BEK, azaz mai nevén BL bronzérmével (elődöntőből való kiesést jelent). A 60-as évektől egészen a 2010-es évekig meghatározó csapata volt a magyar első vonalnak a vidéki fellegvár, és ha sikerül felkerülni, akár újból egy ilyen időszak következhet.

Legutóbbi bajnoki cím / kép: maszol.ro

A programok és a feljutás mellett…

Egyik fő napirendi pont az infrastruktúra fejlesztése. A stadion nincs kimagasló állapotban, első mérföldkő egy új eredményjelző beszerzése volt, a jövőben várható fedett vendégszektor, elképzelhető, hogy a keleti oldalon, és a stadion keleti felének korszerűsítése is, emellett sokkal szurkolóbarátabb közeg alakulhat ki a megújult, és ütemesen fejlődő ETO Park élményközponttal, és ebben helyet kapó ETO Pubbal egyaránt.

A csapatok kinőtték a teret, új edzőpályákra is szüksége van a klubnak. A női, női utánpótlás, az akadémiai és utánpótláscsapatok, illetve egyértelműen az első csapat létszámban nehézkesen fér már el az edzőpályákon.

Egyes információk szerint a győri műjégpálya, és Nemak Ice Arena melletti füves terület adhat otthont az új futballpályáknak, ámde valószínűleg ez a hely kicsinek bizonyul.

Nincsen meg az elegendő terület

Felvetődött azonban a camping, amelyet szintén csak egy út választ el a jelenlegi létesítménytől, de nem biztos hogy kivitelezhető.

Nem valószínű, hogy munkálatok kezdődnének ezen a területen.

Legvalószínűbb, hogy a város egyik peremvárosrészén, Likócson létesülhetnek új pályák, ámde nyilvános döntés a cikk létrejöttéig még nem született.

Nem tudni, hogy Likócson melyik a kinézett terület, legvalószínűbb a városhatártól nem messze elterülő többnyire sík, üres környék

A helyekről a képek a google mapsen találhatóak meg.

A Kisalföld cikke a mondatra való kattintással olvasható.

Indexképen Christopher Kröhn, az ETO támadója / forrás: nalunk.ujszo.com