Szerb középső védőt készül igazolni az Újpest – sajtóhír

A szerb meridiansport.rs információi szerint a szerb élvonalbeli FK Vozdovacban futballozó Filip Damjanovic lehet az NB1-ben szereplő Újpest FC új szerzeménye. Úgy tudni, hogy a játékos már elutazott Ciprusról, ahol a csapata edzőtáborozik, hogy aláírja szerződését a fővárosi lila-fehéreknél.

fotó: Csakfoci.hu

A 25 éves, belgrádi születésű védő karrierje szinte teljes egészét a Vozdovacban töltötte, és 2016 óta pedig a szerb együttes felnőtt csapatát erősíti, de néhányszor kölcsönadták őt az IMT Belgrade csapatának.

A Vozdovac színeiben 62 alkalommal lépett pályára, és ezeken a mérkőzéseken két gólpasszt jegyzett. Mindezek mellett tavaly januárban már bemutatkozhatott a szerb felnőtt labdarúgó válogatottban is, egy Amerikai Egyesült Államok elleni barátságos mérkőzésen.

fotó: Starsport

Érdekesség, ha valóban létrejön ez a transzfer, akkor Damjanovic lesz az újpestiek legértékesebb játékosa, hiszen a német Transfermarkt 1,5 millió euróra taksálja a játékos piaci értékét. A szerb védő szerződése a nyáron lejár Vozdovacban, így ha pénzt szeretnének érte a szerbek, akkor most kell eladniuk a legnagyobb értéküket.

Az Újpest Törökországban készült az NB1 tavaszi folytatására, de a keretből két belső védő, név szerint Milos Kosanovic és Marten Kuusk is távozott, így a lila-fehéreknek mindenképpen szükségük van egy középső védőre.