Megszűnhet a Puskás Akadémia KL-selejtezős ellenfele – sajtóhír

Június 20-án az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházábán kisorsolták a megújuló Konferencia-Liga selejtező sorozatának 2. fordulóját. A magyar csapatok közül a legutóbbi szezon bronzérmese, a Puskás Akadémia nem kiemeltként várhatta a sorsolást. A felcsútiaknak nem kedvezett a szerencse, mivel a lehetséges ellenfelek közül az egyik legerősebb riválist, az ukrán élvonalban szereplő Dnyipro-1 csapatát sorsolták melléjük.

fotó: Puskás Akadémia FC

A sorsolás óta nagy fordulat történt az ukránokkal, ugyanis sport.ua értesülései szerint megszűnik Dnyipro együttese. Arról írnak, hogy a klubnak nem sikerült új befektetőt találnia, ezért a játékosok csapatot kereshetnek maguknak, és még olyan klubvezető sincs, aki bejelenthetné a döntést. Korábban ígéretet kaptak a dolgozók, hogy megkapják a teljes bérüket, de ennek csak a töredékét tudták biztosítani.

A hírek szerint az ukrán klub már csak papíron létezik, valamint a sorsdöntő bejelentést sem teszik meg, mivel állítólag nincs, aki összegyűljön és nincs, aki bejelentse a döntést.

fotó: Getty Images

A legfrisebb hírek szerint az Ukrán Labdarúgó Szövetség, valamint az ukrán élvonalbeli bajnokság vezetősége ultimátumot adott a hetek óta csendben lévő Dnyipro-1 csapatának, akiknek a sorsáról a mai nap folyamán döntenek.

Az egykoron szebb napokat is megélt dnyipro-i labdarúgás néhány éven belül másodszor szűnne meg, mivel az újjáalapított klub elődje, az FK Dnyipro 2018-ban jelentett csődöt, akik 2015-ben még a Sevilla ellen léptek pályára az Európa-Liga döntőjében, ahol 3-2-re kaptak ki az andalúzoktól.

A 2022/2023-as szezonban szerepelhettek az Európa Konferencia-Liga csoportkörében, ahol másodikként jutottak tovább a csoportjukból, ám az akkor Gyurcsó Ádámot és Nikolic Nemanját is foglalkoztató ciprusi AEK Larnaca túl nagy falatnak bizonyult a számukra.

A 2022. februárjában kitört orosz-ukrán háború óta a hazai mérkőzéseiket Kassán játssza le az együttes, legyen szó bajnokiról vagy akár nemzetközi kupamérkőzésről.

fotó: Sevilla FC

Az esettel kapcsolatban a Nemzeti Sport megkereste a Puskás Akadémiát, ám a felcsúti klub semmilyen hivatalos értesítést sem kapott, márpedig amíg ez így marad, a labdarúgók készülnek a párharcra.

Az is előfordulhat, ha az ukránok nem állnak ki a magyar csapat ellen, akkor Hornyák Zsolt tanítványai játék nélkül juthatnak a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójába, amely így is történelmi tett lenne a Fejér vármegyei klub részéről.

fotó: Puskás Akadémia FC

A párharc első mérkőzését a tervek szerint július 25-én rendeznék meg Kassán, míg a visszavágót augusztus 1-jén játszanák le a felek a felcsúti Pancho Arénában.