NB1-es rutinnal rendelkező portugál játékost igazolt az Újpest

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy szerződtették a portugál élvonalban szereplő Casa Pia hátvédjét, Joao Nunest. A 28 éves játékos számára nem lesz ismeretlen a magyar élvonalbeli bajnokság, hiszen korábban két szezonon keresztül is erősítette a szintén NB1-es Puskás Akadémiát. A fővárosi klub közlése szerint a kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy több poszton bevethető.

fotó: Újpest FC

,,Joao Nunes érkezésével a védelmünk az idei szezonra nagyjából összeállt, már csak akkor igazolunk a csapatrészbe, ha tényleg olyan játékos megszerzésére nyílik lehetőség, aki azonnali, minőségi ugrást jelentene. Joaonak nem csak a játéka, de a személyisége is meggyőzött minket arról, hogy rá van szükségünk. Tökéletesen illeszkedik az Újpest FC filozófiájába, biztos pontja lesz a védelemnek és olyan modell lehet a fiatalok előtt, akitől rengeteget tanulhatnak nem csak a pályán, de azon kívül is.”mondta el Ratatics Péter, az Újpest FC elnöke.

fotó: Újpest FC

Joao Aniceto Grandela Nunes Portugáliában, Setúbal városában született, és 2003-ban kezdett futballozni. Először a GDR 1º Maio együttesében sajátította el a labdarúgás alapjait, majd 2005-ben került a lisszaboni Benfica utánpótlásába. Gyakorlatilag itt vált belőle profi labdarúgó, 9 éven keresztül volt a klubnál.

2016-ban a lengyel élvonalba igazolt, ahol a Lechia Gdańsk játékosa lett. Az északi gárdával egy ízben elhódította a Lengyel Kupát, majd 2019-ben a görög sztárcsapathoz, a Panathinaikoszhoz igazolt. A görögöknél egy szezont húzott le, mielőtt megvásárolta a játékjogát a Puskás Akadémia.

A felcsúti csapatban két évig szerepelt meghatározó belső védőként, 52 tétmérkőzésen szerepelt, amelyeken 6 gólt szerzett, valamint kiosztott egy gólpasszt is.

fotó: Puskás Akadémia FC

Joao Nunes ezt követően elhagyta Magyarországot, és hazatért, méghozzá a Casa Pia együtteséhez. Az elmúlt 2 idényben összesen 45 találkozón jutott szóhoz a portugál első osztályban, és egyértelműen alapember volt a fővárosiaknál.

A portugál utánpótlás-válogatottakban végig szerepelt, többek között olyan játékosokkal egy csapatban, mint Bernardo Silva, Bruno Fernandes vagy André Silva.