Sikeredzője nélkül folytatja tovább a Hajdúszoboszló. Csillag László új kihívásokat keres

 

– A Hajdúszoboszló együttese egy évvel ezelőtt jutott fel a harmadosztályba. Te lettél a csapat vezetőedzője, a vezetőség milyen célt tűzött ki a bajnoki rajt előtt? – Már évekkel ezelőtt megkerestek Szoboszlóról, hogy vállaljam el a csapat irányítását, de két ok is ellene volt, az egyik az, hogy a csapat akkor még a megyei bajnokságban való feljutásért küzdött, ami számomra visszalépés lett volna, a másik pedig az, hogy akkoriban Füzesgyarmaton NB3-ban egy kiváló csapattal dolgoztam. A tavalyi évben, amikor a csapat feljutott, az akkori vezetők megkerestek és felkértek a vezetőedzői pozícióra, ahol a cél a középmezőny volt.

– Szétnézve az egész NB3-as mezőnyben, az újonc csapatok közül messze Ti teljesítettetek a legjobban. Elsősorban minek köszönhető ez?

– Miután felmértem a csapat összetételét, a játékosok képességeit, fontosnak tartottam, hogy olyan játékosokat igazoljak a hiányposztokra, akikkel a csapat sikeres lehet. Itt megjegyezném azt, hogy az újonnan igazolt játékosok nem top kluboktól érkeztek hozzánk, de a maguk posztján kiváló egyéniségek. A siker a CSAPAT-ban rejlik, amely fogékony volt arra a játékfilozófiára, amit képviselek.

– Teljes mértékben elégedett vagy a mögöttetek álló szezonnal?

– Teljes mértékben nem, mert voltak olyan külső körülmények, amelyek befolyásolták azt, hogy a csapat dobogóra kerüljön. Hogy csak egy negatívumot említsek, az őszi kiváló szezon végeztével, nem szakmai okok miatt, már öt meghatározó játékosomra nem számíthattam a tavaszi folytatásban. Ettől függetlenül a csapat továbbra is kiválóan teljesített, aminek az eredménye lett ez a negyedik hely.

– Máté János személyében Ti adtátok a Keleti csoport gólkirályát. A csapat 74 találatából 32 az ő nevéhez fűződik. Voltak még olyan játékosok, akik teljesítményükkel kiemelkedtek a csapatból?

– Máté János egy NB1-es múlttal rendelkező kiváló játékos, mégis úgy gondolom, hogy az eredményességéhez nagyban hozzájárultak játékostársai. Az az igazság, hogy egyetlen egy edző sem szeret kiemelni játékosokat, mert mindenkinek a teljesítménye függ a társától, és pontosan ezért csapat a csapat. Elégedett vagyok a kapusteljesítménnyel, a védelem nagyszerűen tette a dolgát, hiszen a harmadik legkevesebb gólt kaptuk a bajnokságban, középpályásaink az átmeneteket támadás-védekezésben nagyon jól végezték, a szélső támadóink illetve a fiataljaink is mind kivették a részüket a sikeres szereplésből.

– Úgy tudni, hogy a Hajdúszoboszló új edzővel folytatja tovább. Korábban remek munkát végeztél Tiszafüreden, Füzesgyarmaton és most Szoboszlón is. Hogyan tovább? Esetleg kaptál megkeresést magasabb osztályból is?

– Igen, jól értesültél, új szakmai vezetéssel vág neki a csapat a következő idénynek. Hogy hogyan tovább egyelőre nem tudom, nem egy évre terveztem, de ezt hozta a sors. Bíztam a saját képességeimben és fontosnak tartottam az eredményességet, de ez kevésnek bizonyult, ugyanis megkeresés egyelőre nem érkezett. Kiváló szakemberek vannak a labdarúgásban, éppen ezért képviselet nélkül nagyon nehéz érvényesülni, de bízom benne, hogy az eredményességem is hoz majd új lehetőséget számomra.

Szécsi József

Be the first to comment

Leave a Reply