Murat Yakin: ,,Fontos, hogy mi használjuk az erősségeinket”

A magyar labdarúgó válogatott ma délután megkezdi a szereplését a németországi Európa-Bajnokságon, ahol majd Svájc válogatottja lesz az első ellenfelünk Köln városában.

fotó: Reuters

A találkozó előtt mindkét csapat megtartotta a szokásos sajtótájékoztatóját. A svájciak részéről Murat Yakin szövetségi kapitány, valamint Granit Xhaka állt az újságírók rendelkezésére.

fotó: Getty Images


Murat Yakin, a svájci labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya: ,,Az edzések jól mentek. Technikailag és taktikailag is felkészültünk az ellenfélre. Minden készen áll a fejemben! A magyar válogatott elsősorban csapatként erős, amit az eredmények is nagyon jól igazolnak, elvégre veretlenül nyerték meg a selejtezőcsoportjukat.”

fotó: MTI

A 49 éves török-svájci szakember kemény összecsapásra számít a magyarok ellen, de szeretnének minél messzebb jutni a tornán.

,,A jövőbe tekintek, nem a múltba, csak a magyarok elleni meccsre koncentrálok. Valamennyi ellenfelünket tiszteljük, senkit nem szabad lebecsülni, mivel minden csapat megérdemelten jutott ki az Európa-Bajnokságra.”

Granit Xhaka, a svájci labdarúgó válogatott középpályása: ,,A szezonban elért sikerek magabiztossá tettek engem, és ennek is köszönhető, hogy jó teljesítményt tudtam nyújtani. Most viszont új fejezet kezdődik az Bb-vel. Akik ismernek, tudják, nem szeretek beszélni hipotézisekről. Csak annyit mondhatok, úgy pakoltam a bőröndbe, hogy sokáig maradunk.”

fotó: Getty Images

A 31 éves középpályás remek szezont tudhat maga mögött, mivel német bajnok és német kupagyőztes lett a Bayer Leverkusen csapatával, ám nem sikerült szépen a szezon lezárása, mivel az olasz Atalanta ellen fájó vereséget szenvedtek az Európa-Liga döntőjében.

,,Jó kapcsolatom van a kapitánnyal, amely az elmúlt hat-nyolc hónapra ez különösen igaz, mert együtt vacsoráztunk, rendeztük a konfliktusokat. Személy szerint kifejezetten örülök annak, hogy a kapitány nyitott volt a játékosok észrevételeire. Örömmel veszem, hogy Marco Rossi a posztom egyik legjobbjának tart engem. Számomra mindig speciális Németországban pályára lépni, mert a Bayer előtt hosszú ideig futballoztam a Mönchengladbachban is.”


A svájciaknál visszatért a keretbe a középcsatár, Breel Embolo, ám Steven Zuber és Denis Zakaria hiányozni fog a mai mérkőzésről.

A Magyarország – Svájc Európa-Bajnoki csoportmérkőzés ma délután 15:00-kor kezdődik Kölnben. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.