U16: Szlovénia ellen kezdte a szarajevói tornát a magyar csapat

A magyar U16-os válogatott is felkészülési tornára utazott, ahol Boszniában a házigazdák mellett Szlovénia és Görögország ellen lép pályára.

Szerdán a szlovének ellen játszottuk az első meccsünket.

Az első félidő több magyar helyzetet hozott, de nem született gól. A 46. percben azonnal megszereztük a vezetést Galambos János góljával. A 70. percben azonban egyenlített Szlovénia, a 82. percben pedig fordítottak is. Itt még nem volt vége, a 90. percben egy szabadrúgás-variáció után Nyers Ádám mentette döntetlenre a találkozót. A torna szabályainak értelmében tizenegyespárbajra került sor, amit 5-4-re nyertünk hibátlan értékesítéssel.

A magyar csapat május 10-én Görögország, 13-án Bosznia ellen lép pályára.

kép: MLSZ

Németh Antal szövetségi edző így értékelt az mlsz.hu-nak: Nagy fizikai csata zajlott a pályán, az első félidőben voltak hiányosságaink, amelyeket a folytatásban igyekeztünk kijavítani. Örülök hogy felvettük a kesztyűt, sőt látványos támadásokat mutattunk be, úgyhogy elégedett vagyok a csapat tudásával és a csapategységgel is. A játék képét tekintve valamivel közelebb álltunk a győzelemhez, mint ellenfelünk, ez a minimális különbség végül a tizenegyeseknél mutatkozott meg. Bízom benne, hogy a későbbiekben tudunk játékban előrelépni és a mérkőzés 90 percében nyerni.

Szlovénia 2-2 Magyarország (gólszerzőink: Gamabos 46', Nyers 90')

Magyarország: Szentmihályi Ádám - Sánta Milán, Zoltai Levente, Kárász Tamás (Rab Bence, 83.) - Nyilkos Botond (Boza Bende, 65.), Kovács Noel, Zubor Ádám (Wébel Máté, 83.), Milicz Péter (Kovács Dániel, 72.) - Mándity Márkó (Petrók Viktor, 65.), Magyarics Erik (Kátai Szabolcs, 46.) - Galambos János (Nyers Ádám, 72.)

Az U16-os válogatott kerete:

Kapusok:

Balogh T. Márk (DVSC)

Szentmihályi Ádám (UTE)

Esery Desmond (Vasas)

Védők:

Sánta Milán (DVSC)

Kárász Tamás (MTK Budapest)

Lakatos Martin (DVTK)

Zoltai Levente (MTK Budapest)

Prettenhoffer Márton (ETO FC)

Nyers Ádám (Honvéd-MFA)

Középpályások:

Boza Bende (Vasas)

Nyikos Botond (DVSC)

Zubor Ádám (MTK Budapest)

Petrók Viktor (Honvéd-MFA)

Kovács Noe (Stromsgodset)

Rab Bence (Vasas)

Milicz Péter (Honvéd-MFA)

Támadók:

Kovács Dániel (Molenbeek)

Mándity Márkó (Főnix)

Wébel Máté (Vasas)

Magyarics Erik (Puskás Akadémia)

Gólik Benjamin (Ferencváros)

Galambos János (Paksi FC)

forrás: mlsz.hu