Molnár és Klausz góljaival győzelemmel indította az évet az U20-as válogatott: VIDEÓ

A magyar U20-as válogatott Izlandot fogadta Gyirmóton felkészülési mérkőzésen.

A magyar keretből Vajda Botond (DVSC) és Jurek Gábor (DVTK) az U21-esekhez került, Szűcs Tamás (Kobenhavn) pedig szintén hiányzott, így helyükre Klausz Milán (Szeged), Vingler László (ETO), Pető Milán (Fehérvár) és Kovács Patrik (MTK) kerültek be.

A meccs 15. percében volt az első helyzet, azonban Simon Barnabás könnyedén fogta az izlandi kísérletet, majd a túloldalon Markgráf lövése szállt fölé. Egy szöglet után Dragóner húzodott előre, de a védő fejese sem talált kaput. Fél óra elteltével kétszer is védenie kellett az izlandi kapusnak, Dénes Csanád éles szögből lőtt, majd egy magyar szabadrúgás tartott kapura. A 40. percben aztán kezezés történt a tizenhatoson belül, a tizenegyest pedig Molnár Ádin értékesítette. A második félidőben az izlandiak nem igazán tudtak eljutni a magyar kapuig, mindössze két lehetőségük volt a gólszerzésre. A csereként beálló Klausz Milán pedig a 86. percben befejelte Farkas beadását, ezzel lezárva a meccset. Ezt követően Klausz és Vingler előtt is adódott esély a gólszerzésre, ám maradt a 2-0.

Magyarország 2-0 Izland (Molnár 41′, Klausz 86′)

A magyar válogatott kezdője: Simon, Stefan, Dragóner, Markgráf, Farkas, Tóth A., Tóth R., Molnár, Dénes A., Krajcsovics, Dénes Cs.

Csereként beállt: Babos, Helmich, Klausz, Vingler, Kovács, Bodnár

Kispadon volt és most nem kapott lehetőséget: Pekár, Dobozi, Babós, Csenterics, Dala

A magyar válogatott legközelebb pénteken lép pályára szintén Izland ellen Gyirmóton 15:30-kor.