Izland ellen lép pályára ma az U20-as válogatott, élőben követhető streamen a találkozó

Ősszel nem sikerült a magyar U19-es válogatottnak kiharcolnia az elitkörös szereplést, így összeáll az U20-as válogatott márciusra két barátságos mérkőzésre.

Az ellenfél szerdán és pénteken is Izland U20-as válogatottja lesz, a két meccsnek pedig 15.30-kor a gyirmóti Alcufer Stadion ad otthont.

Az U20-as korosztály utoljára 2015-ben lépett pályára, akkor a vb-n Szerbia ellen a nyolcaddöntőben. Az U19-es csapatunk utoljára novemberben egy 3 meccses felkészülési tornán szerepelt együtt, az akkor keretből Bodnár, Kocsis, Markgráf és Tóth kerültek be az U20-as csapat keretébe. Az NBI-ből mindössze 4 játékos került be a keretbe: Raul Stefan a Kisvárda, Markgráf Ákos a Felcsút védőjeként, Helmich Pál pedig a Kecskemét középpályásaként bizonyíthat, Simon Barnabás pedig a paksiak kapujában szerepel Szappanos sérülését követően. A másodosztályból már jóval több játékos csatlakozott a kerethez: a Budapest Honvéd együtteséből Krajcsovics Ábel és Pekár István kerettag, míg Kocsis Gergely a biztonsági tartalékok között szerepel. A Tiszakécske (Kocsis Dominik), a Csákvár (Babós Levente), az Ajka (Babos Bence), a Soroksár (Tóth Alex), a Siófok (Dénes Csanád), az ETO (Tóth Raymund), a Kozármisleny (Molnár Ádin), a BVSC (Csenterics Adrián) és a Kazincbarcika (Dobozi Krisztián) is ad játékost a keretnek, míg Nyíregyházáról Dala Martin és Farkas Bendegúz bizonyíthat. A légiósok közül ketten Olaszországból érkeztek haza, Dragóner Áron az Empoli, míg Dénes Adrián a Fiorentina együttesében szerepel. Az ifi-BL-ben gólt szerző Szűcs Tamás a Kobenhavn légiósa, Bodnár Gergő pedig Angliában a Peterborough csapatát erősíti. Eredetileg Vajda Botond (DVSC) és Jurek Gábor (DVTK) is tagja volt a keretnek, ám Szélesi Zoltán az U21-es válogatottba nevezte őket.

Az izlandiak U20-as válogatottja 2019-ben lépett utoljára pályára, az ő U19-es válogatottjuk 4 pontot szerzett a selejtezőkben, akárcsak a mieink, ám nem sikerült továbbjutniuk az elitkörbe. A franciák ellen vereséget szenvedtek, döntetlent játszottak a dánokkal és megverték az észteket. Izland korosztályos csapata nem először jár Gyirmóton, hiszen a 2021-es U21-es Eb-n az izlandi válogatott az Alcufer Stadionban játszotta mind a 3 mérkőzését Oroszország, Dánia és Franciaország ellen.

Izland korosztályos csapatai ellen nem sikerült az utóbbi 2 meccsen jól szerepelni: az U21-esek tavaly nyáron kikaptak 1-0-ra hazai pályán, míg az U19-es Eb-selejtezőn szenvedtek 2-0-s vereséget.

A magyar U20-as válogatott kerete:

Kapusok: Csenterics Adrián (BVSC), Simon Barnabás (Paksi FC), Dala Martin (Nyíregyháza)

Védők: Babós Levente (Csákvár), Stefan Raul Martin (Kisvárda), Dragóner Áron (Empoli), Pekár István (Bp. Honvéd), Markgráf Ákos (Puskás Akadémia), Dobozi Krisztián (Kazincbarcika), Farkas Bendegúz (Nyíregyháza), Bodnár Gergő (Peterborough)

Középpályások:, Tóth Raymund (ETO FC), Kocsis Dominik (Tiszakécske), Helmich Pál (Kecskeméti TE). Tóth Alex (Soroksár), Dénes Adrián (Fiorentina)

Támadók: Molnár Ádin (Kozármisleny), Krajcsovics Ábel (Bp. Honvéd), Szűcs Tamás (FC Köbenhavn), Babos Bence (Ajka), Dénes Csanád (Siófok)

március 20. (szerda) 15:30 Magyarország-Izland (Gyirmót, Alcufer Stadion)

március 22. (péntek) 15:30 Magyarország-Izland (Gyirmót, Alcufer Stadion)