Hosszabbítás után a Vizslás nyerte a Nógrádi Vármegyei Kupa döntőjét (Kupadöntők 7. rész)

A Nógrád Vármegyei Kupa döntőjében a Héhalom a Vizslás csapatával találkozott. A döntőnek Pásztón belül a Hajós Alfréd úti sportpálya adott otthont.

A Héhalom jelenleg a Nógrád Vármegyei első osztály 8. helyén áll, az éllovas a Karancslapujtő.

A Vizslás a vármegyei másodosztályt vezeti magabiztosan, így nem kis meglepetéssel ért véget a szerdai pásztói finálé.

A döntő helyszínének csapata, a Pásztó egyébként 5. a vármegyei élvonalban és ők az 5-8. helyért folytatott küzdelemben érdekeltek a rájátszásos csoportban és hétvégén a Héhalom pont Pásztóra utazik (vissza a döntő helyszínére), de ezúttal csak bajnokira.

Út a döntőbe:

Héhalom:

  • Rimóci SE 0-4 Héhalom
  • Szécsény 1-1 (bünt.: 1-4) Héhalom
  • Mátraterenye 1-8 Héhalom
  • Héhalom 1-0 Karancslapujtő

Vizslás:

  • Ecsegi SE 1-7 Vizslás
  • Vizslás 3-2 Bátonyterenye
  • Vizslás 2-2 Érsekvadkert
  • Vizslás 4-3 Építők KC
  • Vizslás 5-1 Diósjenő
kép: NOOL.hu

Már a találkozó elején a saját kezébe vette az irányítást a Vizslás, ennek az eredménye aztán egy tizenegyes lett, amikor Miklós lábát húzták ki. Tóth Máté büntetőjét azonban kifogta Szilágyi Szabolcs, így maradt a 0-0. A Vizslás több nagy helyzetet is kidolgozott, de Szilágyi résen volt.

A második félidőben már jobban magára talált a Héhalom, de nem tudtak ők sem a kapuba találni, így 0-0-val ért véget a rendes játékidő.

A kétszer 15 perces hosszabbítás legelején egyből bekezdett a Vizslás: Bata Gábor a kapuhoz közel több héhalomi védővel a nyakán fordult be és lőtt a bal alsóba, ezzel megszerezte a vezetést a Vizslás. Szilágyi kapusnak sokat köszönhetett a Héhalom, hiszen a hosszabbítás első félidejében két nagy ziccert is fogott.

A második félidőre már összekapta magát a Héhalom, de az utolsó percben Varga Ádám lezárta a meccset, miután üresen maradt a héhalmiak kapuja. Érdekesség, hogy a Magyar Kupa és a Szabolcs Vármegyei Kupa döntője is hasonlóan üres kapus góllal lett 2-0 az utolsó percekben.

A Vizslás ezzel elhódította a Nógrád Vármegyei Kupa serlegét.

Héhalom 0-2 Vizslás (Bata 92', Varga 120+3')

videó: Nógrádifutball.hu

Héhalom: Szilágyi – Kolarovszki (Varju, 106.), Abért, Nagy (Lakatos, 81.), Tancsik, Matusik (Baranyi G., 101.), Nguyen (Baranyi A., 106.), Vasas (Gyuriska, 83.), Hajdu, Fodor, Balog. Edző: Berkes László.


Vizslás: Kotroczó – Czutor (Babka, 78.), Miklós, Sólyom, Oláh Z. (Bozó, 46.), Pócsa, Stark, Tóth, Novák (Varga, 78.), Oláh F., Bata Gábor. (Bata Gergő, 115.). Edző: Bujtár Tamás.

Előző részek