A hosszabbítás után kiütéssel a Gödöllőé lett a Pest vármegyei kupa serlege Cegléden: VIDEÓ (Kupadöntők 2. rész)

Május elsejével megkezdődtek a vármegyei kupadöntők is, amelyeknek egyik különlegessége, hogy egy NB-s stadionban egy trófeáért küzdenek meg egymással a megye csapatai.

Az első finálék között volt a Pest vármegyei is, ahol Diósd a Gödöllő ellen lépett pályára a ceglédi Zsengellér Gyula Sportcentrumban, az NBIII-as Ceglédi VSE otthonában. A diósdiak a vármegyei II. osztály 2. helyén állnak, míg a Gödöllő a vármegyei I. osztály 2. pozícióját foglalja el.

A döntőben pályára lépett a Ferencváros, az Újpest és a Mezőkövesd korábbi NBI-es játékosa, Nagy Dániel is.

Nagy Dániel gólöröme a derbin 2017-ben (kép: NSO)

A Diósd 1966-ban Szabadföldkupa finalista volt, 2017-ben a harmadosztályban szerepeltek. A Diósdi TC minden dícséretet megérdemel, hiszen a megyei II. osztály 2. helyén áll és így jutott el a döntőig. Egy pont a lemaradása az első helytől, így akár jövőre újra előosztályúak lehetnek a megyében.

A Diósd útja a döntőbe:

  • Diósd 4-2 Pátyi
  • Ráckeve 0-4 Diósd
  • Diósd 3-2 Felsőpakony
  • Diósd 1-1 Pilis (tizenegyesekkel: 3-1)
  • Diósd 2-1 Biatorbágy

A Gödöllő mindössze második a Dunaharaszti mögött és óriási bravúr kéne, hogy osztályozót vívhassanak az NBIII-ért. A DMTK-nak azonban a kupában tudtak visszavágni.

A Gödöllő útja a döntőbe:

  • Vác-Deákvár 0-6 Gödöllő
  • Tápiószele 0-4 Gödöllő
  • Dunavarsány 3-3 Gödöllő (tizenegyesekkel 5-6)
  • Gödöllő 3-2 Dunaharaszti
kép: Régió Plusz Televízió

Nem kellett sokat várni az első gólra, egy szép összjáték után Barabás Ádám már a 3. percben megszerezte a vezetést a Gödöllőnek.

kép: Gödöllői SK

Hamar jött a diósdi egyenlítés: Zana Imre a 21. percben köszönt be.

Az első félidő 1-1-el ért véget és a második játékrész sem hozott gólt.

A "bikák" azonban a hosszabbításban felőrölték ellenfelüket: Richter Tamás a 98. percben újra előnyhöz juttatta a Gödöllőt, így 2-1-re vezettek a hosszabbítás első félidejében.

A második 15 perc további 3 gödöllői gólt hozott: előbb Reznek Donát a 108. percben talált be, majd a 117.-ben végleg pontot tett a meccs végére, a szétesett diósdiak pedig megkapták a kegyelemdöfést: Mertse Ábel a 119. percben beállította az 5-1-es végeredményt.

Időrendi sorrendben így a Gödöllő lett az első vármegyei kupagyőztes 2024-ben, mivel 16:30-kor kezdték a ceglédi finálét, megelőzve a békésit.

Diósd 1-5 Gödöllő (Zana 21', ill.: Barabás 3', Richter 98', Reznek 108', 117', Mertse 119')

Diósd: Sebestyén-Pásztor, Hankó, Iszak, Németh (Simon), Waller (Miseta), Vida (Czabai), Probáld, Zana, Gyulay (Irházi), Csibrik

vezetőedző: Polákovics Attila

Gödöllő: Németh-Heves, Mertse, Nagy B., Nagy D. (Bartucz), Dolhai, Győrfi, Reznek, Balogh B. (Tóth-Ilkó), Barabás (Richter), Abért

vezetőedző: Sipeki István

kép: Gödöllői SK
kép: Gödöllői SK

videó forrása: Régió Plusz Televízió

Előző rész