A Gyula emelhette magasba a Békés vármegyei kupatrófeát Békéscsabán: VIDEÓ (kupadöntők 3. rész)

Május elsején rendezték a Békés Vármegyei Kupa döntőjét az NBIII-ban szereplő Békéscsaba Előre otthonában, a Kórház utcai stadionban. A két résztvevő a már biztosan NBIII-as osztályozót játszó megyei I. osztály első helyén álló Gyulai Termál és a vármegyei II. osztály második helyén álló Mezőmegyer együttese volt.

A gyulai labdarúgás legnagyobb sikere az 1981-ben megszerzett másodosztályú ezüstérem volt. Gyulán NBII-es meccseket is játszottak 2019-ig, igaz, többnyire a Szeged-Csanád albérletének köszönhetően.

A Gyula útja a döntőig:

  • Lökösháza 2-13 Gyula
  • Gyula 2-0 Szarvas
  • Kétegyháza 2-9 Gyula
  • OMTK-ULE 3-5 Gyula

A mezőmegyeri klub 2007-ben alakult újjá, a település egy kis község Békés vármegyében.

A Mezőmegyer útja a döntőig:

  • Magyarbánhegyesi 1-2 Mezőmegyer
  • Mezőmegyer 2-1 Nagyszénás
  • Mezőmegyer 2-0 Szabadkígyós
  • Mezőmegyer 1-0 Gyomaendrőd

A döntőben kijött a két csapat közti különbség a gyulaiak javára: a 22. percben Tanner Gergő megszerezte a vezetést a Gyulának. Három perccel később egy keresztbe lőtt labdára Dajcs Ádám érkezett remekül és kettőre növelte az előnyt. A 37. percben szinte eldöntötte a meccset a Gyula, amely Katona György góljával 3-0-ra vezetett az első félidőben. A második játékrészben Benyő Norbert szépített, megszerezve a mezőmegyeriek becsületgólját.

Az összefoglaló 18:21-től látható, forrás: behir.hu

Győzelmével a Gyula nyerte a Békés vármegyei kupát.

Mezőmegyer 1-3 Gyula (Benyő 64', ill.: Tanner 22', Dajcs 25', Katona 37')

Mezőmegyer: Kun – Takács (Komódi, 67.), Lehoczki (Papp D., 46.), Mengyán (Séllei, 46.), Nagy B., Horváth B., Balogh M. (Kurucz, 85.), Kecskeméti (Szabó T., 87.), Ulrich, Benyó, Balog K. Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Gyula: Szabó M. – Trescsula, Nagy S., Dajcs, Zabari (Repisky, 91.), Katona (Kukla, 73.), Szabó P. (Szabó Zs., 33.), Babinyecz, Borbély Zs., Varga T. (Zsilák, 91.), Tanner (Kiss T., 91.). Edző: Brlázs Gábor.

Nézőszám: 880

kép: beol.hu

Előző részek: