Tavaszi első fordulót játszottak a női első osztályban

Szombaton vette kezdetét a Simple Női Liga 13. fordulója. A nyitómérkőzésen az Astra nyert Székesfehérváron, illetve a párhuzamosan megrendezett Budaörs-Szombathely mérkőzésen a Budaörs szerzett pontot, így elmozdult az utolsó helyről. A forduló rangadóján az FTC-Telekom pontokat veszített az MTK ellen, így az ETO két ponttal közelebb lépett a címvédőhöz a bajnoki tabellán.

A szombati 11 órás nyitómérkőzésen az Astra lépett pályára Székesfehérváron. Az első gól mindössze négy perccel a sípszó után esett, szerzője pedig Szakonyi Emese volt, aki már a harmadik találatát érte el a mostani bajnoki idényben. Az Astra -Székesfehérvár találkozóra már a felkészülési időszakban is sor került, melyet akkor is 1-0-ra nyert az Astra idegenben.

A párhuzamosan megtartott nyitómérkőzésre Szombathelyen került sor. Itt a Budaörs szerzett meg egy számára nagyon fontos pontot, hiszen döntetlent játszott idegenben, a Haladás Viktoria ellen. Ezzel sikerült megelőznie a Fehérvárt és elmozdulnia a tabella utolsó helyéről. Horváth Ferenc csapatában már játszott a négy új légiós, a fehérorosz Viktorija Cihan, Palina Hirsic, Hanna Skrihanava és Jelizaveta Hiba. Utóbbi korábban futballozott már a Szekszárdban és (tavaly ősszel) a Diósgyőrben is. Ugyancsak bemutatkozott a budaörsieknél az NB II-es Honvédból átigazolt Angyal Petra.

Az ETO 2-0-ra megverte a Diósgyőrt. Bár, a vendégcsapat Diósgyőr, jól tartotta magát, köszönhetően a kapus Orgoványi Dórának, a győrieknek mégis sikerült a hálóba találnia. Az első félidőben Vachter, a másodikban Nagy Fanni szerzett gólt. A győriek leginkább a a második félidőben bizonyultak erősebbnek. Az ETO hátránya így már csak egy pont az FTC-Telekommal szemben.

A Szekszárd szoros mérkőzésen 1-0-ra verte a Soroksárt. A gólszerző Kágyi Árvácskának ez volt az első találata a Simple Női Ligában. Ősszel a szekszárdiak kaptak ki Soroksáron, most pedig visszavágtak. Ehhez szükséges volt azonban a kapus, Janecz Jessica jó teljesítménye is.

A Puskás Akadémia fölényesen nyert a KÉSZ-St, Mihály ellen Szegeden. A csapathoz csak nemrégen érkezett fehérorosz Melana Szuraucava alig néhány perc alatt lőtt góljával az Akadémia már a mérkőzés legelején megszerezte a vezetést. A 28. percben Nagy Lili gólja tovább növelte az előnyüket, majd a második félidő hajrájában, a Sinka Napsugárt váltó Minea Grönberg, tíz perccel beállítása után, megszerezte a harmadik gólt is, amellyel a végeredmény egy 3-0-ás győzelem lett.

A forduló rangadóján, a Kocsis Sándor Sportközpontban az FTC-Telekom csapatában öt olyan játékos is kezdett, aki ősszel nem a Ferencvárosnál játszott: Kovács Eszter, Chaylyn Hubbard, Jadyn Grace Edwards, Vlada Kubassova és Bozsik Linett. (Csereként később beállt a hatodik új játékos is, a 15 éves Gégény Petra). Nagy Viktória a 15. percben szerezte meg a vezetést, azonban hamarosan le kellett cserélni, miután összefejelt ellenfelével. Az első félidőben, a játék képe alapján is a Ferencváros volt az erősebb csapat, a második részben viszont feljött az MTK. Az egyenlítésnél Csuhai Vivien labdáját Siklér Kinga megcsúsztatta, amihez aztán Zágor Bernadett is hozzáért, végül pedig a Ferencváros amerikai védőjéről, Chaylyn Hubbardról került a hálóba. A kék-fehéreknek még az utolsó percekben is adódott egy komoly helyzete, ám Legendás Lora labdáját Milica Kosztics bravúrral védte. „Magasra tettük a lécet, mostantól játékban és hozzáállásban is ez a minimum szint” – mondta Makrai László, az MTK vezetőedzője a mérkőzést követően.

Forrás: mlsz.hu