Élő eredménykövetés: Nyíregyháza Spartacus FC – Soroksár SC

Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntjük kedves olvasóinkat! Hamarosan jön a Merkantil Bank Liga NB2 23. fordulójának zárómérkőzése Balmazújvárosból, ahol a listavezető Nyíregyháza együttese fogadja a Soroksár csapatát. Előzetesen egy jó és kemény mérkőzésre számítunk, de majd meglátjuk, hogy hogyan alakul ez a találkozó. Ha tehetik, akkor tartsanak velünk!

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Meccstörténelem: A két csapat eddig 17 alkalommal találkozott egymással, ráadásul az összes találkozó a másodosztályban volt. Ennek a párosításnak sincsen túl nagy múltja, az első találkozót még 2005. szeptember 24-én rendezték meg Soroksáron, amikor is fővárosiak 1-0-ra tudtak diadalmaskodni.

Örökmérleg: 17 mérkőzés – 6 Nyíregyháza győzelem – 6 döntetlen – 5 Soroksár győzelem

Gólátlag: 3,1 / mérkőzés

Legutóbb az idei szezon 6. fordulójában találkozott egymással a két csapat, amelyet a Nyíregyháza nyert 2-1-re. A fővárosiak részéről akkor Lovrencsics Balázs volt eredményes, míg a szabolcsiaknál Myke Bouard Ramos és Nagy Dominik talált a kapuba. Az a találkozó eléggé parázs hangulatot hozott, sok volt a szabálytalanság, ráadásul akkor előkerült a piros lap is, de szerintem senki nem lepődött volna meg akkor, ha több ember is kiállítanak.

A Nyíregyháza az elmúlt 10 bajnoki mérkőzésén veretlen tudott maradni, tehát jó formában várják a találkozót Tímár Krisztián tanítványai, ráadásul múlthét csütörtökön sikerült egy magabiztos játékkal legyőzniük az NB3 Dél-Nyugati csoportjában szereplő Szentlőrincet a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, így várhatják majd az NB1-es Kecskemét elleni párharcot is, hiszen őket sorsolták a nyírségiek mellé. A csapat nem számíthat majd Géresi Krisztiánra, aki jelenleg kisebb sérülést bajlódik.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Soroksár a legutóbbi három bajnoki mérkőzését egyaránt megnyerte, tehát Lipcsei Péter bizakodóan várhatja a mai mérkőzést. A fiatalok és az idősek kombinációja jónak tűnik, ami viszont nagy érvágás lehete a fővárosiaknak, hogy a fiatal Varga Zétény eltiltás miatt nem lehet majd a csapattal a Nyíregyháza ellen, hiszen legutóbb ,,műesésért” megkapta második sárgáját, amiért idő előtt mehetett zuhanyozni, valamint nincs a keretben Lovrencsics Balázs sem.

fotó: Soroksár SC

A mérkőzés játékvezetője Zimmerman Márió lesz, segítői Becséri Gergely és Ring Kevin lesznek.


Merkantil Bank Liga NB2, 23. forduló

Balmazújvárosi Városi Stadion


Kezdőcsapatok

Nyíregyháza: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki – Farkas, Kesztyűs, Toma, Nagy B. – Nagy D., Novák, Beke

cserék: Fejér, Myke, Sigér, Herjeczki, Temesvári, Oláh, Gresó, Rjaskó, Vida, Kovácsréti

Vezetőedző: Tímár Krisztián


Soroksár: Mergl – Kaján, Say, Kékesi, Vági – Tóth, Vass – Borbély, Köböl, Korozmán – Dragóner

cserék: Apró, Holczer, Németh, Gálfi, Pintér, Varga, Króner, Sipos, Vincze, Hajdú

Vezetőedző: Lipcsei Péter


I. félidő

Érkeznek a csapatok! Feketében láthatjuk majd a Nyíregyházát, míg tiszta fehérben a Soroksárt.

1. perc: A mérkőzést a Soroksár kezdte el!

5. perc: Dala passzára Köböl csapott le, akit Toma György rántott le, de csak sárga lapot kapott a középpályás.

7. perc: A szabadrúgást Köböl végezte el kb 25 méterről, aki nem sokkal mellé lőtt.

11. perc: Gengeliczki Gergő szabálytalankodik Korozmán Kevinnel szemben a 16-os előterében, amiért sárga lapot kapott a nyíregyházi védő.

13. perc: Dragóner végezhetett el szabadrúgást 18-19 méterről, de fölé lőtt.

15. perc: Bátran letámad a Soroksár, amely miatt már kétszer is gondot okoztak a Nyíregyházának, ráadásul két szabadrúgásból már veszélyeztetni is tudtak a fővárosiak, de egyik sem talált kaput.

20. perc: A mérkőzés első szögletét végezhette el a Szpari, a baloldali beadást követően Novák Csanád előzte meg Sayt, de a támadó fejese nem sokkal mellé ment.

24. perc: 11-eshez jut a Nyíregyháza! Novák Csanádot rántotta le Say a 16-oson belül, amiért sárga lapot kapott a a vendég játékos.

26. perc: Mergl Szabolcs eltalálta az irányt, és beleért Novák Csanád büntetőjébe, amely a kapufáról Nagy Barnabás elé került, de a kipattanót fölé lőtte a hazaiak szélsője. Nagy bravúrt láthattunk a soroksáriak fiatal kapusától!

30. perc: Továbbra is magasan és bátran letámad a Soroksár, míg a Nyíregyháza több hibával futballozik a kelleténél, ráadásul Novák Csanád büntetőt hibázott.

34. perc: Egy hosszú indítás, amelyre kijött Dala Martin, de Korozmán Kevin elpiszkálta előle a labdát. A nyíregyházi kapus kapott egy kis rúgást, szerencsére jól van az ifjú hálóőr.

42. perc: Nagy Barnabás adott be balról, amely megtalálta Novák Csanádot, de fölé fejelt a szabolcsiak támadója.

45. perc: Novák passzolt Bekéhez, aki Sayyel csatázott, majd a nyíregyházi támadó lőni tudott takarásból, de a labda laposan és lassan Mergl kezébe gurult.

45+1. perc: Farkas Bendegúz jobboldali beadását Novák fejelt kapura, de Mergl magabiztosan védett.

Véget ért az első félidő, amelyben nem született gól. Az első 20-25 perc inkább a Soroksárról szólt, akik bátran letámadták a sok hibával játszó Nyíregyházát, míg a Szpari 11-est hibázott, valamint több helyzetet is kialakítottak, főként Novák Csanád révén, de ezek egyelőre eredménytelenek. Érdekesség Mergl Szabolccsal kapcsolatban, hogy ez volt felnőtt pályafutása első kivédett 11-ese. A félidőben tehát, Nyíregyháza – Soroksár 0-0.


II. félidő

Cseréltek a soroksáriak a szünetben, Say helyére Króner érkezett a védelembe.

46. perc: A Nyíregyháza kezdte a második félidőt!

51. perc: Nagy Dominik végezhetett el egy szabadrúgást, amely vélhetően oldalháló lett volna, de Mergl biztos ami biztos alapon védett, és szöglet következhetett.

52. perc: Borbély kapott sárgát, miután a labdát elrúgó Tomával szabálytalankodott.

54. perc: Beke lőtt fölé kb 18 méterről.

55. perc: Kesztyűs szabadrúgását Novák tette kapura fejjel, de Mergl bravúrral hárított, majd Baki lövését szögletre ütötte. Eddig jól véd a fiatal kapus!

60. perc: Kettőt cserél a Nyíregyháza, Toma helyére érkezik Sigér, míg Beke helyett Kovácsréti folytatja. Eléggé sok a szabálytalanság eddig a második félidőben, de a nagyobb llehetőségek a Szpari előtt adódott.

61. perc: Myke kapott sárga lapos figyelmeztetést a kispadon, vélhetően a reklamálás miatt.

62. perc: Cserél Lipcsei Péter is, Borbély helyére Hajdú érkezik.

68. perc: Kovácsréti kínálta meg egy távoli szabadrúgással Mergl Szabolcsot, aki az előtte lepattanó labdát simán megfogta.

71. perc: Büntetőhöz jut a Soroksár! Dala a kapujából kivetődve Dragónert ütötte el.

73. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Megszerzi a Soroksár a vezetést 11-esből, Köböl Krisztián a jobb alsóba passzolta a labdát. 0-1

79. perc: Cserél a Soroksár, a büntetőt kiharcoló Dragóner Filip helyére Gálfi érkezett.

80. perc: Cserél Tímár Krisztián is, Gengeliczki Gergőt Temesvári Attila váltotta.

81. perc: Vági András eléggé keményen lépett oda Nagy Dominiknak, villant is a sárga lap a fővárosiak játékosának.

82. perc: Egy bedobást követően kifejelték a labdát a vendégek, majd az előrehúzódó Baki lőtt fölé.

84. perc: Csere megint csak a vendégeknél, a gólszerző Köböl helyére Németh érkezett.

88. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Egyenlít a Nyíregyháza! Farkas felívelését Novák nem tudta kapura tenni, majd Mergl kiütötte a labdát, de pont Temesvári elé, aki remekül kilőtte a hosszú alsót. 1-1

90+3. perc: Kovácsréti szögletét Nagy Barnabás csúsztatta meg, de mellé ment.

Kedves olvasóink, véget ért a Nyíregyháza – Soroksár mérkőzés! A két csapat nagyot melózott a mezőnyben, viszont a mérkőzés nagyobb részében a Szpari dominált, de nagyon sok hibával futballoztak a szabolcsiak, míg a fővárosiak nagy bravúrt értek el, hiszen hősiesen védekeztek. A végeredmény, Nyíregyháza – Soroksár 1-1.

Ezzel a találkozóval véget ért a Merkantil Bank Liga NB2 23. fordulója, a tabella élén továbbra is a Nyíregyháza áll 54 megszerzett ponttal, míg a 2. helyen az ETO FC Győr áll 45 ponttal. A dobogó legalsó fokán a Vasas áll 44 ponttal.


Köszönjük szépen, hogy ma este is velünk tartottatok! További szép estét és jó éjszakát kívánunk minden kedves olvasónknak!