Simple Női Liga 2023/2024. 11. forduló – összefoglaló

Új sorozatot indítunk, melynek során a Simple Női Liga fordulóit követő héten egy rövid összefoglalót publikálunk a hétvége történéseiről, eredményeiről. Reméljük tetszeni fog nektek is.

Videók forrása: MLSZ TV


DVTK – HALADÁS VIKTÓRIA 1-1

Két középmezőnyben vitézkedő csapat feszült egymásnak ezen a mérkőzésen. A találkozó egésze alatt látható volt, hogy egyenlő erők csatája zajlik, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, de jó ideig még gólt sem szerzett egyik fél sem. Amikor aztán a miskolciak végre előnyhöz jutottak, gyorsan jött a válasz a vendégek részéről, így 1-1-gyel folytatódott az összecsapás, de több gól már nem esett így ez is lett a végeredmény. Összességében elmondható, hogy igazságos döntetlen született egy harcos mérkőzésen.


SOROKSÁR SC – FTC-TELEKOM 0-3

A Ferencváros fiókcsapata otthonába, Soroksárra látogatott az NB1 11. fordulójában. Ahogyan arra számítani lehetett korán előnybe került a listavezető zöld-fehér együttes, de aztán nem akart összejönni az első félidőben a második találat. Voltak nagy ziccerek is vendég oldalon, de a Soroksár védelme maximálisan helytállt az első játékrészben. A második 45 percben sem vallott szégyent a Soroksár, habár a Fradi még kettőt rúgott, így zöld-fehér siker született a fővárosi rangadón.


MTK BUDAPEST – FEHÉRVÁR FC 4-0

A 3. helyen álló MTK az ETO nyomában várhatta ezt a találkozót, így nem is lehetett kérdés, hogy otthon akarta tartani mind a 3 pontot a kieső zónában lévő Fehérvár ellen. Viszonylag hamar eldőlt a mérkőzés, az első félidei 2-0-s vezetés után a második játékrészben még 2 gólt lőtt az MTK Budapest csapata, így továbbra is harcban vannak a második, bajnoki döntőt érő helyezésért a fővárosiak.


SZEKSZÁRDI WFC – ETO FC GYŐR 0-5

Valószínűleg benne volt még a győri lábakban a hét közben bepótolt mérkőzés, ahol ráadásul nagy meglepetésre kikaptak a zöld-fehérek. Ez azonban egyáltalán nem látszott meg rajtuk, érvényesült a papírforma, és simán nyertek Szekszárdon. Azért a hazaiak játszottak már ennél sokkal jobb meccseket is, de a kieséssel valószínűleg nem lesz gondjuk, egyelőre nekik nem a más költségvetéssel rendelkező ETO-t kell megverni.


BUDAÖRS – KÉSZ-ST. MIHÁLY-SZEGED 3-2

Az újonc Budaörs bezsebelte első győzelmét a bajnokságban, a kiesési rangadón nyert 3-2-re a Szeged otthonában. Az első félidőben még a vendégek vezettek, majd egyenlített a Budaörs. Ezt követően egy irdatlan nagy gólt lőtt Knezevic Milana, amihez ismét magához ragadta a vezetést a St. Mihály. A gól után belehúztak a hazaiak és egy bravúros fordítást követően megnyerték a találkozót.


PUSKÁS AKADÉMIA FC – ASTRA HFC-ÜLLŐ 3-0

Az igencsak megerősödő Puskás Akadémia csapata a kupa címvédőjét verte a mérkőzés előtt néhány nappal, így kellő önbizalommal vághattak neki az Astra HFC-Üllő elleni meccsnek. Nos a vendégek jól védekeztek, de az első félidő végén kaptak egy gólt, és aztán a második félidőben még kettőt. A támadójáték nem igazán volt a helyén az üllőieknél, csupán 1-2 kisebb helyzetig jutottak el, így folytatódott hosszú ideje tartó nyeretlenségi sorozatuk. Javítani szombaton lesz lehetőségük hazai környezetben a kiesés elől menekülő Szeged elleni bajnokin.


Kép: https://www.eredmenyek.com/

Borítókép: MTK Budapest