Gulácsi Péter megharcolna az elsőszámú kapusposztért Lipcsében és a magyar válogatottban

Hosszú időn keresztül Gulácsi Péter számított a magyar válogatott és a német Bundesligában szereplő RB Leipzig elsőszámú kapusának, ám tavaly október óta minden megváltozott. A magyar hálóőr a tavalyi szezonban elülső keresztszalag szakadást szenvedett, méghozzá egy Celtic elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen, amiután hordágyon vitték le a pályáról. Az elszakadt szalagot kétszer is műteni kellett néhány hónapon belül.

fotó: http://reuters.com

Gulácsi Péter a műtétét követően azonnal nekivágott a rehabilitációnak, és idén májusban edzésbe is állhatott, ahol egyéni terhelést kapott. Végül idén szeptemberben egy Német Kupa mérkőzésen tért vissza Leipzigbe, ahol csapata továbbjutott, és bár kapott két gólt, de mutatott be néhány komolyabb bravúrt is.

fotó: http://rbleipzig.com

Marco Rose a mérkőzés után a következőket mondta Gulácsi Péterrel kapcsolatban:

Örülünk annak, hogy a Gulácsi visszatért a csapatba, és hogy 90 percet tudott védeni. Nehéz időszak van mögötte, de keményen dolgozott nap mint nap, így megérdemelte a lehetőséget, viszont ez volt az első mérkőzése a sérülését követően. Egyelőre számomra nem kérdés az, hogy ki a csapat elsőszámú hálóőre.

Egy év alatt nagyot fordult vele a világ, hiszen a Leipzig elsőszámú kapusa Janis Blaswich lett, aki eléggé stabil teljesítményt nyújt, így jelenleg nem kérdés az, hogy ki védi a német csapat kapuját a tétmérkőzéseken. A magyar válogatottban is elveszítette a helyét, hiszen jelenleg Dibusz Dénes számít az elsőszámúnak, de ő kiválóan pótolja Gulácsit a nemzeti csapatban.

fotók: http://rbleipzig.com / http://nemzetisport.hu

Gulácsi Péternek talán a lehető legrosszabbkor jött ez a sérülése, ami miatt erősen kérdésessé vált a jövője.

fotó: http://rbleipzig.com

Németországban többen arról írnak, hogy a csapat vezetőedzője, Marco Rose már nem tart igényt a 33 éves magyar kapusra, így télen vagy akár jövő nyáron átadólistára tennék őt. A következő szezonban érkezni fog egy új hálóőr a Leipzigbe, méghozzá a KRC Genk belga 21 éves játékosa, Maarten Vandevoordt, aki ismerős lehet a magyar labdarúgás szerelmeseinek, hiszen nem olyan régen kétszer is védett a Ferencváros elleni EKL-csoportmérkőzéseken.

fotó: http://fradi.hu

Egyes hírek szerint két klub közül is választhat Gulácsi. Az egyik az osztrák RB Salzburg, ahol korábban már védett két éven keresztül, és onnan került Lipcsébe még 2015-ben, míg a másik az MLS-ben szereplő New York Red Bulls csapata lenne. Ezen két opció közül utóbbi tűnik a legvalószínűbbnek, mivel a Salzburg nem nagyon szokott idős labdarúgókat igazolni a klub filozófiája miatt, míg az amerikai csapatnál nagyon örülnének egy olyan kapusnak, mint Gulácsi.

fotó: https://www.newyorkredbulls.com/

A hírek ellenére Florian Plettenberg német újságíró szerint, a magyar kapuvédő szívesen maradna a német csapatnál, és megharcolna a helyéért.

Gulácsi Péternek 2025-ig él a szerződése az RB Leipzig csapatánál, amellyel már nyert két Német Kupát.

fotó: http://rbleipzig.com