Dárdai Márton még nem döntött a magyar és a német válogatott között

Vannak olyan futballisták a nagyvilágban, akik rendelkeznek magyar felmenőkkel, de végül mégsem válasszák Magyarország labdarúgó válogatottját, mivel ezen játékosok szemében nem volt olyan pozitív a magyar futball megítélése, míg a külföldi országok labdarúgása sokkal kedvezőbb volt a számukra. Ilyen játékosnak számít Gyökeres Viktor is, aki végül Svédország válogatottját választotta.

fotó: http://afp.com

Az elmúlt években több olyan játékost sikerült honosítania az MLSZ-nek, akik jól beilleszkedtek a magyar válogatott játékába, és mára már alapembernek számítanak Marco Rossi rendszerében. Gondolunk itt Willi Orbánra, Loic Negora vagy akár Callum Stylesra.

fotó: http://index.hu

Dárdai Pál neve biztosan ismerős minden hazai futballt szerető számára, hiszen korábban 61-szer szerepelt a magyar válogatottban, valamint 297 alkalommal léphetett pályára a német Hertha Berlin színeiben, és nagy szerepet játszott abban, hogy nemzeti csapatunk kijusson a 2016-os Európa-Bajnokságra. Jelenleg a német klub vezetőedzőjeként dolgozik a Bundesliga 2-ben, ráadásul három fia, ifj. Dárdai Pál, Dárdai Márton és Dárdai Bence is az ő keze alatt futballozik. Mindannyian rendelkeznek magyar és német állampolgársággal is, így akár mindkét ország válogatottjában szerepelhetnének, de ez természetesen csak rajtuk áll.

fotó: http://nemzetisport.hu

Legnagyobb fia, ifj. Dárdai Pál a magyar válogatott mellett tette le voksát, ahol már sikerült bemutatkoznia 2022. novemberében.

fotó: http://mlsz.hu

Középső fia, Dárdai Márton az U16-os korosztály óta erősíti Németországot, és ő nagyon bízik abban, hogy Julian Nagelsmann meghívja őt egyszer a felnőtt német válogatottba, de nem zárkózik el attól sem, hogy a magyar válogatott tagja legyen.

fotó: http://gettyimages.hu

A napokban a német Kicker című lapnak adott egy hosszabb interjút a 21 éves védő.

Nem gondolkoztam ezen sokat. Most az itteni meccsekre koncentrálok és meglátom, mit hoz a jövő. Eddig végig a német utánpótlás-válogatottban játszottam, a végső döntést pedig én hozom meg, de van még időm.

Édesapja, Dárdai Pál egy korábbi interjúban elmondta, hogy nem szól bele a gyermekei döntéseibe, és azt az országot válasszák majd, amelyik a legközelebb áll szívükhöz.

fotó: http://m4sport.hu

Marco Rossi valószínűleg nagyon örülne egy fiatal hátvédnek, hiszen Willi Orbán és Lang Ádám is már túl van 30-on, így nem tudni, hogy meddig lesznek képesek szolgálni a magyar válogatottat.