Pontvesztéssel kezdett a magyar női válogatott az Eb-selejtezőkön

A magyar női válogatott papíron a legkönnyebb mérkőzéssel kezdte meg szereplését a női Eb-selejtezőkön Azerbajdzsán ellen a szegedi Szent Gellért Fórumban, de sajnos a győzelem ezúttal elmaradt.

A magyar csapat végig dominált az első játékrészben, Szabónak három nagy lehetősége is volt a gólszerzésre, előbb szögletből próbálkozott, majd mellé lőtt két lehetőséget, Csiszár pedig munkát adott az azeri kapusnak aki egészen a 41. percig állta a sarat, hiszen Csiszár Henrietta megszerezte a magyar válogatott számára a vezetést. Előtte Turányi két lövését is védte Sharifova.

kép: MLSZ

A második félidő kevesebb nagy helyzetet hozott és ezt kihasználták az azeriek. A 74. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, amelyet Jafarzade higgadtan gólra váltott. A hidegzuhany után nem sikerült visszaszerezni a vezetést (tavaly az észak-írek ellen sikerült, most sajnos elmaradt), így Szarvas Alexandra döntetlennel debütált a magyar női válogatott kispadján.

A csoport másik meccsén Svájc 3-1-re legyőzte Törökországot, ezzel vezeti a csoportot. A magyar csapat kedden 19 órától Törökország vendégeként folytatja a selejtezőket.

Magyarország 1-1 Azerbajdzsán (Csiszár 41′, ill.: Jafarzade 75′)